Аваков підрахував, скільки цивільних в Україні мають зброю

В Україні більше мільйона цивільних осіб володіють зброєю

Про це написав в Facebook очільник МВС Арсен Аваков, передає Depo.ua.

Він повідомив, що за підсумками 2016 року, згідно бази даних, на обліку органів Національної поліції в якості власників вогнепальної зброї перебувають 878 739 осіб. За 2016 рік це число збільшилося на 10 158 осіб.

Всі ці люди мають у власності та особистому користуванні: 763 725 одиниць мисливської зброї ( + 9 415 за 2016 рік); 144 770 одиниць мисливської нарізної зброї ( + 6 526); 5 014 одиниць мисливської комбінованої зброї (+ 118).

"Якщо до цього додати 189 643 осіб, які мають на руках 194 845 одиниць спеціальних гумострілів, пневматики та інших спецзасобів несмертельної дії, маємо більше мільйона цивільних осіб, що володіють зброєю в Україні", - підрахував він.

Міністр МВС також виклав свою позицію по праву володіння і доступу до вогнепальної короткоствольної нарізної зброї. "Доступ до автоматичного нарізної, вогнепальної зброї має бути тільки у державних структур. Доступ приватних осіб до такої зброї має бути заборонений. Вогнепальні бойові пістолети. Тут вважаю можливим до впровадження право на володіння і носіння короткоствольної бойової нарізної зброї для цивільних осіб з низкою жорстких обмежень", - написав Аваков.

Право на короткоствольну зброю має не бути поголовним і передбачати право застосування такої зброї в ситуаціях на розсуд власника, підкреслив міністр МВС.

Також, за його словами, всі положення, що регламентують обіг зброї мусять бути чітко прописані відповідним законом, який необхідно прийняти в парламенті.

Нагадаємо, Аваков повідомив, що за два останніх роки видав понад 1,3 тис. одиниці нагородної зброї - більше за всіх своїх попередників на посаді.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme