Керівництво "Оскара" переполохане "ноу-хау" Трампа

Організатори вручення премії "Оскар" стурбовані можливою забороною на в'їзд в США іранському режисерові, лауреату премії Асгару Фархаді

Про це заявив представник Американської кіноакадемії, передає Depo.ua з посиланням на Independent.

"Ми вкрай стурбовані тим, що Асгар Фархаді, режисер-лауреат премії "Оскар" за фільм "Розлучення Надера і Сімін", разом з акторами та знімальною командою свого фільму "Комівояжер", номінованого в цьому році, можуть не потрапити в країну через їх релігію або походження", - заявив представник кінопремії.

Організаторитакож відзначили, що вони вітають творців фільмів, які прагнуть стирати межі і говорити з аудиторією по всьому світу.

Нагадаємо, іранський режисер Асгар Фархаді, чий фільм "Комівояжер" номінований на "Оскар", не зможе приїхати на церемонію вручення премії через указ президента США Дональда Трампа про посилення міграційної політики.

Як відомо, 26 січня президент США Дональд Трамп заборонив протягом трьох місяців пускати в країну відвідувачів з семи мусульманських країн. Заборона стосується і тих, у кого є візи. Трамп пояснив обмеження на в'їзд боротьбою з тероризмом.

Після цього в аеропортах були затримані від 100 до 200 людей, серед них і транзитні пасажири.

Під цю заборону також потрапили члени екіпажів літаків.

У кількох американських містах пройшли акції протесту з вимогою скасувати міграційні обмеження.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme