Розенко наказав карати перевізників за подорожчання проїзду

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко за результатами засідання міжвідомчої робочої групи щодо забезпечення підвищення мінімальної зарплати доручив Мінінфраструктури та місцевим органам влади застосовувати жорсткі заходи реагування на необґрунтоване підвищення тарифів на пасажирські перевезення

Про це вночі повідомила прес-служба Миколаївської обласної державної адміністрації, передає Depo.ua.

"Дехто на підвищенні мінімальної зарплати до 3,2 тис. грн вирішив підвищити свої доходи і під соусом підвищення мінімальної зарплати почав підвищувати ціни. Особливо гостро в цьому плані питання стосується підвищення вартості міських та міжміських пасажирських перевезень у маршрутних таксі", - сказав Розенко.

Віце-прем'єр підкреслив, що підвищення мінімальної заробітної плати не є підставою для підвищення цін.

"Тому в даному випадку, Мінінфраструктури, спільно з головами ОДА та організаціями профспілок, роботодавців мають здійснювати моніторинг ситуації з підвищенням тарифів, а також застосовувати жорсткі заходи реагування на такі факти – аж до позбавлення ліцензій", - сказав Розенко.

Повідомляється, що віце-прем'єр-міністр назвав ситуацію, при якій "якісь ділки хочуть нажитися на простих людях" шахрайством і злочинними намірами.

Нагадаємо, після засідання Кабміну віце-прем'єр-міністр Павло Розенко зазначив, що на сьогодні у перевізників немає підстав підвищувати ціни на проїзд. Тоді він заявив, що в більшості міст ціни на проїзд не підвищували, і тільки в окремих випадках, зокрема у Київській області, таке відбулося.

Так, з 21 січня у приміських маршрутах Київщини ціна різко виросла в середньому на 40% до 12-15 гривень за поїздку.

Додамо, що вартість проїзду з Києва до Вишневого у приміській маршрутці №820 зросла вдруге за місяць. На цей раз на 3 гривні – до 12 гривень за поїздку.

Приміські маршрутки, що курсують з Ірпеня до Києва, також підняли ціни на проїзд. Так, з 8 листопада подорожчав на 1 гривню проїзд в маршрутках №392 (Ірпінь – Київ) – до 10 гривень за поїздку і № 379 (Ірпінь (ж/к "Гранд Лайф") – Київ) – до 9 гривень за проїзду.

З 18 листопада у столиці подорожчав проїзд в маршрутках, які курсують між Києвом і Бучею: №423, №424 та №421. Перевізники підняли ціни на проїзд у маршрутних таксі, що курсують столицею, та кількох на приміських, які заїжджають у Київ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme