"Кордони не вічні": У Держдумі Росії замахнулися на землі України та Казахстану

У Держдумі Росії запропонували "повернути" втрачені землі "в країнах ближнього зарубіжжя"

З такою ініціативою під час круглого столу в нижній палаті російського парламенту виступив депутат Держдуми від тимчасово окупованого Росією Криму Павло Шперов, передає Depo.ua з посиланням на УНІАН.

"Ми велика країна і повинні захищати свої інтереси в всьому світі всіма доступними силами. Сил у нас достатньо, потрібно вести пропаганду, не все втрачено в так званих країнах близького зарубіжжя", - зазначив він.

На думку Шперова, "коли ми, наприклад, у Казахстані називаємо наших співвітчизників діаспорою, то це наші землі, які тимчасово відірвані; кордони не вічні, і ми повернемося до кордонів держави російської. Це буде найближчим часом".

Він упевнений, що не можна називати "співвітчизників у близькому зарубіжжі" діаспорою, оскільки таким чином їх "відрізають від Росії, зрівнюючи зі співвітчизниками в Австралії".

"Те, що споконвіку наше, воно наше. Південний Урал, Південний Сибір – це наші землі, військо Донське, Новоросія, Малоросія – це наші землі, і ми повинні вести політику, щоб ці землі повернулися", - заявив Шперов.

Також він вважає, що Росія "втратила Україну як братню державу", і "виростила там наших ворогів".

Нагадаємо, що Росія з весни 2014 року вже анексувала український Крим та організувала підконтрольні собі терористичні "республіки" на території частини Донецької та Луганської областей. При цьому Москва досі заперечує своє військове втручання.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme