UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Велика Британія хоче покращити торгівельні відносини з США прямо зараз, до Brexit'у

Прем'єрка Великобританії стане першою з іноземних лідерів, хто відвідає Трампа після інавгурації. Тереза Мей планує обговорити питання торгівлі між обома країнами у світлі Brexit

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на DW.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей сподівається, що її уряду вдасться усунути деякі торговельні бар'єри між її країною та США ще до завершення процедури Brexit. Про це вона заявила у четвер, 26 січня, на шляху до США. Там у неї заплановані переговори з президентом США Дональдом Трампом, які мають відбутися 27 січня.

"Я думаю, є багато того, що ми могли б зробити тим часом (доки триватимуть переговори про Brexit. - Ред.) у плані пошуку, як ми можемо позбутися деяких торговельних бар'єрів у певних секторах. Ми здатні побачити переваги для нас обох", - цитує Мей інформагенція Reuters.

Окрім торгівлі, очікується, що Мей і Трамп обговорять співпрацю в сфері боротьби з тероризмом, війну в Сирії, а також НАТО, який Трамп назвав "застарілим" перед тим, як офіційно зайняв свою посаду.

Тереза Мей стане першою з лідерів іноземних держав, з ким зустрінеться Трамп після своєї інавгурації. Коли її спитали стосовно того, що вона і американський президент є протилежними за характерами, консервативна і стримана Мей відповіла: "Іноді протилежності притягуються". Водночас щодо заяв Трампа про наміри дозволити застосування тортур до підозрюваних у тероризмі Мей зазначила: "Ми абсолютно засуджуємо тортури". За її словами, вона готова про це сказати президенту Трампу, передає AP.

Нагадаємо, що від Терези Мей вимагали порушити питання сексистських коментарів на зустрічі із Дональдом Трампом.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme