Прокуратура Панами призупинила розслідування "Панамагейту"

Прокуратура Панами призупинила розслідування скандальної справи про "панамське досьє" - підбірку документів про офшорні схеми маловідомої фірми з Панами Mossack Fonseca, яка розкривала причетність низки відомих у світі компаній і осіб до використання офшорних схем

Про це заявили представники Панамської генпрокуратури на прес-конференції, передає Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс".

Підставою для зупинення розслідування стало питання про законність цих дій. Остаточне рішення має ухвалити Верховний суд.

Нагадаємо, Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) відкрив доступ до бази даних, яка грунтується на так званих "панамських документах". Інформація була опублікована 9 травня. Оновлена база даних містить більш ніж 200 тис. офшорних компаній, зареєстрованих через Mossack Fonseca. За даними ICIJ, 643 українських громадянина володіють 469 офшорними компаніями.

Серед оприлюднених документів також виявилася офшорна компанія, створена на ім'я Петра Порошенка у серпні 2014 р., коли він вже займав пост президента України. Дані про цю компанію не були зазначені у деклараціях Порошенка, однак це правопорушення не є кримінальним, згідно з чинним законодавством України, а виключно адміністративним. Крім того, через цю компанію не проводилися ніякі операції, проте низка політиків звинуватили президента в ухиленні від сплати податків, що є кримінальним злочином.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme