Лещенко каже, що суд відклав його "квартиру справу"

Печерський райсуд Києва відклав на невизначений термін розгляд "квартирної справи" народного депутата від БПП Сергія Лещенка

Розгляд перенесли через зміни в розкладі суду, повідомив сам нардеп в коментарі "Українській правді", передає Depo.ua.

"Оскільки суддя перебуває в нарадчій кімнаті, то розгляд справи перенесено на дату, яку буде потім повідомлено", - сказав він.

Лещенко наголосив, що позиція захисту полягає у тому, що протоколи слідства є фікцією.

"Єдиний доказ – це довідка, яка не є ні експертизою, ні дослідженням спеціаліста, де два експерти, яких не попереджали про кримінальну відповідальність, написали, що вони проаналізували кілька оголошень в Інтернеті на рекламному сайті і знайшли ціну дорожчу. Тому це штучно створений доказ", - сказав він.

Лещенко додав, що забудовник у своїх поясненнях чітко вказав, що жодних подарунків, чи знижок він не надавав.

Нагадаємо, що  24 грудня вранці ГПУ опублікувала запрошення нардепа Сергія Лещенка на судове засідання 25 січня до Печерського районного суду в рамках притягання його до адмінвідповідальності.  В іншому разі його погрожували силоміць доставити до суду. Сам Лещенко закликав до себе на суд генпрокурора Юрія Луценка, якого назвав "піарником Банкової". 

Довідка: 6 вересня 2016 року розгорівся скандал навколо купівлі Сергієм Лещенком  квартири в центрі Києва площею 200 квадратних метрів за 7,5 млн грн. Нардеп пояснив, що велику частину грошей позичив у засновника "Української правди" Олени Притули, а ще деякі кошти - у своєї дівчини-діджея Анастасії Топольської.

19 вересня НАБУ перевірило всі джерела коштів на цю квартиру і знайшло деякі порушення в отриманні Лещенком безвідсоткової позики від Притули.  Водночас сам нардеп стверджує, що НАБУ все переплутало

Наприкінці жовтня ГПУ почала досудове розслідування у цій справі. 29 грудня 2016 року через неявку нардепа Сергія Лещенка до суду у справі про порушення при купівлі квартири судове засідання перенесли на 25 січня 2017 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme