Парасюк розповів, про що "автопікетники" домовились з урядом

Міністр фінансів України Олександ Данилюк пообіцяв автопікетникам надати свою оцінку законопроекту №5567 щодо врегулювання використання машин з іноземною реєстрацією

Про це журналістам розповів народний депутат Володимир Парасюк, який бере участь в акції під Кабміном, передає Depo.ua.

"Данилюк нас напевнив, що проблему треба вирішувати, що він подивиться норму закону, дасть свою оцінку і про це нас повідомить. Ми можемо це не погоджувати, але розуміємо, що у майбутньому є загроза того, що закон може бути за ветований", - сказав Парасюк.

При цьому він висловив жаль з приводу того, що прем`єр-міністр України Володимир Гройсман проігнорував сьогоднішню зустріч.

"На попередній зустрічі він (Гройсман, - ред.) сказав, що готовий обговорювати це питання. Тому будемо далі рухатися. У Раді закон проходить всі процесуальні дії", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, що сьогодні вранці протестувальники  частково заблокували в'їзд у Київ на Одеській, Жотомирській, Броварській та Бориспільській трасах, а приблизно опівдні дісталися до Кабміну

Вони вимагають від Верховної Ради ухвалити законопроект N5567, який дозволить зрівняти громадян України та іноземців в праві протягом року користування автомобілями з європейською реєстрацією при тимчасовому без авансових митних платежів.  Фактично пропонується скасувати розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією, але одноразової плати на рік за користування цими машинами. Зокрема, законопроектом передбачено запровадження "умовного часткового звільнення від оподаткування" ввезених з-за кордону авто і встановлення за це "справедливої плати".

Також учасники руху виступають за приведення українських норм розмитнення машин до європейських стандартів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme