Маломуж: Силовики не дають доказів замаху на Геращенка

Замах на народного депутата від "Народного фронту" Антона Геращенка дійсно могли готувати, однак правоохоронці не дали конкретних фактів щодо інциденту

Про це повідомив екс-голова служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж, передає Depo.ua з посиланням на "112 канал".

"Я тільки повернувся з США і спілкувався з колегами з ФСБ, керівництво ЦРУ каже "у вас багато начебто і доказів про замах, але жодного результату немає судового". ... Дійсно, може бути замах, але конкретних фактів не дали. Дайте конкретні факти, тоді не буде спекуляцій, якихось думок, що це була інсценізація. Пам'ятаю, ми точно зустрічалися з таким Іллею Богдановим. Точно такий же, - як замах і теж нуль. Точно так само Лісник, по якому багато питань і теж нуль. У нас, у суспільства, і у мене особисто виникає питання, чи є реальність фактів, якщо є, дайте, покажіть це людям", – сказав Маломуж.

За словами екс-глави служби зовнішньої розвідки, якщо готується замах професійними спецслужбами, "вони його зроблять обов'язково, і проведуть так, що фактично наша СБУ при тих можливостях не повинна попередити".

"Якщо там якісь інсценування, якась агентура третіх осіб, то давайте проведемо цю операцію. Це, зрозуміло, може бути купленою ситуацією (замах на Геращенка, – ред.), яка дійсно готується некваліфікованими представниками чи України, чи Росії, які знаходяться на території України, а результат буде такий, знаєте, неефективний", – зазначив Маломуж.

Також, говорячи про закладку вибухівки в автомобіль як можливий спосіб замаху, Маломуж сказав: "Дуже поширений формат здійснення акта, але з іншого боку, він, відповідно, виключає будь-які швидкі реакції правоохоронців на виконавців".

Нагадаємо, у Києві співробітники СБУ запобігли вбивству громадського діяча, народного депутата Антона Геращенка, операція готувалась на Росії. Представники спецслужби оприлюднили два сценарії замаху на нардепа.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme