Глава Ukrlandfarming PLC пояснив, навіщо звернувся до Порошенка

Голова Ради директорів Ukrlandfarming PLC Олег Бахматюк розраховує на розуміння керівництва країни у конфлікті з Національним банком

Про це він розповів в інтерв`ю ЛІГА.net, передає Depo.ua.

"Єдине, що ми могли зробити в цій ситуації, - вивести процес в прозору публічну площину", - пояснив Бахматюк направлення відкритого листа на президента та прем`єра. 

На його думку, конфлікт між Ukrlandfarming PLC на Нацбанком висвітлюється однобоко.

"Я думаю, що тема висвітлюється однобоко. Моя позиція досить проста: в будь-якому бізнесі повинен переважати конструктив, логіка повинна бути першочерговою. Я як керівник компанії, яка має своє місце в цій країні та за її межами, добре відома в економічному і фінансовому світі, звичайно ж, хочу діалогу. В останні два з половиною роки ми в діалозі і перебуваємо, але, на жаль, на відміну від попередніх років, коли перемагала логіка, зараз її немає...Ми думали, що можемо претендувати на розуміння процесу", - вважає Бахматюк.

За його словами, відкритий лист - це "один з останніх шансів домовитися".

"Президент за, прем'єр за, і перший віце-прем'єр мене підтримує, глави парламентських комітетів і місцева влада нас підтримують. Одна людина - Валерія Гонтарева, виходить, набагато більше значить в цій країні, ніж всі інші, виходячи з нашої ситуації. Тому ми пропонуємо відійти від особистостей Бахматюка і Гонтаревої. Я не знаю, чому у неї таке відношення саме до мене. Адже за останні два роки імена багатьох власників банків також звучали. Нехай вона чітко скаже, скільки повинні Лагун, Фірташ, Жеваго, Коломойський. Чому існують подвійні стандарти? Хоча б в ситуації з "ПриватБанком", де величезні мінуси по балансу покриті? Всі разом 80 банків, які впали в Фонд гарантування вкладів, мають більше активів, ніж "Приват". Виходить, що доктор - це той, хто відрізав руки, ноги, вуха. При цьому решта дісталася ворогам. Людина, яка убила тіло, не може бути доктором. Вона фактично зробила обрубок з економіки, створивши свій Ватикан, який називає Національним банком", - зазначив глава Ukrlandfarming PLC.

Він вважає, що нині дії Нацбанку щодо компанії Ukrlandfarming PLC нагадують анекдот. "Кожного дня якась новина: сьогодні ми повинні нібито 38 млрд гривень, завтра - 10 кримінальних справ. Нацбанк діє, як в анекдоті. Два кума розмовляють, один іншому каже:

- Слухай, у тебе дочка не кращої поведінки.

- У мене немає дочки.

- А ти доведи.

Ось я приблизно в такій ситуації: ходжу, розповідаю", - сказав Бахматюк.

Нагадаємо, 17 січня голова Ради директорів Ukrlandfarming PLC Олег Бахматюк звернувся з відкритим листом до президента та прем`єр-міністра України з проханням втрутитися у ситуацію щодо спроб керівництва Нацбанку довести компанію до банкрутства.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme