ОБСЄ розкритикувала систему виборів у США

ОБСЄ вважає виборчу систему США вкрай дезінтегрованою і за багатьма пунктами не відповідає міжнародним стандартам

Про це заявив директор Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Міхаель Лінк в інтерв'ю виданням німецької медіагрупи Funke, передає Depo.ua з посиланням на Deutsche Welle .

Зокрема, в кожному американському штаті діє різне виборче законодавство і різна практика використання нових технологій, а в багатьох штатах колишні ув'язнені і ще відбувають покарання зовсім позбавлені виборчого права.

У звіті, підготовленому командою спостерігачів ОБСЄ за підсумками виборів, йдеться також про необхідність зробити фінансову систему виборчої кампанії більш прозорою.

Крім того, при всіх спробах забезпечити безпеку електронної системи виборів використовувалося багато застарілих комп'ютерів, які не відповідають міжнародним стандартам.

Міхаель Лінк також піддав критиці обраного президента США Дональда Трампа за те, що він "свідомо і неодноразово порушував кордону риторики ненависті".

"Те, що він при цьому зміг домогтися успіху, створює небезпечний прецедент, - підкреслив Лінк. - Міжнародна спільнота очікує, що Сполучені Штати будуть подавати хороший приклад і в цій сфері".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme