Бахматюк звинувачує Гонтареву в провокаціях проти акціонерів Ukrlandfarming

Голова Ради директорів Ukrlandfarming PLC Олег Бахматюк звинувачує керівництво Нацбанку України у поширенні неправдивої інформації щодо акціонерів компанії

Про це йдеться у відкритому листі Бахматюка на адресу президента та прем`єр-міністра України, який є у розпорядженні Depo.ua.

У листі зазначається, що вже понад 2,5 роки Ukrlandfarming зазнає перманентних спроб рейдерського захоплення, інформаційних та юридичних атак, фінансового та правового тиску з боку НБУ, що може суттєво позначитися не лише на діяльності компанії, але й на стані економіки держави.

"Натомість голова Національного банку України Валерія Гонтарева, неправомірно використовуючи своє службове становище та засоби впливу чиновника високого рангу, поширює неправдиву інформацію про акціонерів Ukrlandfarming, споріднені компанії, фінансові установи, використовуючи як рупори канали комунікацій НБУ, що унеможливлює роботу одного із найбільших роботодавців і платників податків, фактично знищуючи компанію", - заявляє Бахматюк.

Він нагадав, що від середини 2014 року Нацбанк визнав неплатоспроможними обидва афілійовані з Ukrlandfarming банки ("Фінансова ініціатива" та "ВіЕйБі банк").

"Фактично дисконтувавши облігації внутрішньої державної позики на 2 млрд. грн., НБУ спровокував невиправну "діру" у балансі, яка не була обгрунтована ринковими умовами. Це фактично стало формальною підставою для введення тимчасової адміністрації", - зазначив глава Ради директорів Ukrlandfarming PLC.

При цьому він відзначив, що на введенні тимчасової адміністрації фактично заробили партнери Гонтаревої.

За словами Бахматюка, попри цивілізовану позицію компанії щодо можливої реструктуризації заборгованості голову НБУ абсолютно не цікавить ані повернення коштів до фінансової системи, ані зменшення видатків Фонду гарантування вкладів, ані стабільність роботи підприємств.

"Навпаки, своїми діями вона чітко підтвердила лінію, що веде до розбалансування фінансового стану компанії на зовнішніх та внутрішньому фінансовому ринках.
Зокрема, йдеться про розповсюдження недостовірних новин через сайт Національного банку та ангажовані засоби масової інформації щодо заборгованості акціонера Ukrlandfarming на суму понад 38 млрд грн перед державою, що абсолютно не відповідає дійсності", - говориться у відкритому листі.

Розповсюдження Нацбанком недостовірної інформації Бахматюк розцінює як "свідому маніпуляцію та провокацію, спрямовані на завдання шкоди діловій репутації компанії та акціонерам, а також на розбалансування фінансового стану бізнесу". "Вона є частиною цілеспрямованої інформаційної атаки та юридичного тиску, який має на меті призвести до банкрутства компанії", - переконаний Бахматюк.

За його словами, особиста зацікавленість глави НБУ у такому сценарії подій підтверджується і з огляду на ситуацію із судовим розглядом позовів акціонера Ukrlandfarming до НБУ про визнання незаконною запровадження у банках тимчасової адміністрації. "Попри те, що українськими судами розглядається понад десяток аналогічних позовів акціонерів до регулятора, саме до наших судових процесів голова НБУ проявила особливу увагу, особисто беручи участь безпосередньо у засіданнях, особисто спілкуючись із суддями і головами суду перед початком та під час розгляду справи. Все це вже саме по собі є кричущим порушенням норм діючого законодавства, зловживанням службовим становищем і тиском на суд", - заявив глава Ради директорів Ukrlandfarming PLC.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme