Порошенко доручив тягнути Росію в Гаагу за фінансування тероризму

Президент України Петро Порошенко доручив МЗС передати позов до Міжнародного суду ООН в Гаазі з приводу порушення Росією Конвенції ООН щодо протидії фінансування тероризму та Конвенції щодо ліквідації усіх форм расової дискримінації

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт глави держави.

Таке рішення президент узвалив за підсумками зустрічі з Уповноваженим у справах кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим, заступником Міністра закордонних справ Оленою Зеркаль, заступниками глави АПУ Костянтином Єлісєєвим та Олексієм Філатовим.

"Три роки Російська Федерація брутально порушує міжнародне право, три роки здійснює незаконну анексію Криму, незаконну окупацію Сходу нашої країни на території Донецької та Луганської областей, реалізує політику знищення і дискримінації в Криму", -  констатував Порошенко.

Він наголосив, що протягом трьох років російські бойовики скоїли численні терористичні атаки, жертвами яких стали сотні тисяч безвинних людей, які змушені були покинути свої помешкання.

Нагадаємо, що у листопаді 2016 року Міжнародний кримінальний суд кваліфікував анексію Криму навесні 2014 року як міжнародний збройний конфлікт між Україною і Росією.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme