В Іспанії поліція знайшла терористичний арсенал, яким можна було збивати літаки

Зброя, що призначалася для продажу терористам і ОЗУ, оцінюється на чорному ринку в 10 млн євро, вилучено від 10 до 12 тис. одиниць зброї, в тому числі зенітні кулемети, здатні збивати літаки

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на РИА "Новости".

Раніше на цьому тижні поліція Іспанії затримала п'ятьох осіб, що входили в злочинне угрупування, що займалося збутом зброї на чорному ринку злочинним організаціям, в тому числі терористичних. Всі затримані (чотири чоловіки і одна жінка) - іспанці за національністю. Вони купували стару зброю, ремонтували і продавали його на чорному ринку.

Арешти проведені в іспанських регіонах Олоті (Жирона, Каталонія), Льендо (Кантабрія), Гальдакано і Гечо (Біскайя, Країна Басків). Крім того, виявлені майстерні, де злочинці займалися ремонтом старої зброї і її підготовкою до продажу.

У неділю поліція уточнила, що вилучені від 10 до 12 тис. одиниць різної зброї, в тому числі автоматичні гвинтівки CETME, автомати Beretta, пістолети Astra і Star, великокаліберні кулемети та інші види зброї. Частина зброї знаходиться в робочому стані. Крім того, знайдені запчастини до різних видів зброї та вилучено 80 тис. євро готівкою.

Нагадаємо, що на іспанському кордоні затримали контрабандистку, яка перевозила чоловіка в валізі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme