За перегляд порно росіяни "оштрафували" 900 білорусів

Офіційний представник Слідчого комітету по Мінській області Тетяна Білоног повідомила, що розслідування у справі про "штрафи за перегляд порно" завершено

Про це передає Depo.ua з посилання на TUT.BY.

Таке "повідомлення" отримувала людина, коли його комп'ютер "блокував КДБ".
Слідчі встановили, о троє непрацюючих росіян з листопада 2015 року по лютий 2016 розсилали повідомлення від імені МВС, в яких говорилося про накладення штрафу за перегляд порнороликів. Для оплати штрафу потрібно було перевести гроші на рахунок за вказаними номерами.

Росіяни жили в орендованому будинку в Мінському районі і за весь час встигли "оштрафувати" понад 900 осіб на 136 000 руб. Злочинців знайшли співробітники відділу по розкриттю злочинів у сфері високих технологій УВС Міноблвиконкомі.

В орендованому будинку провели обшук, виявили та вилучили комп'ютерну техніку, мобільні телефони, наслідок наклало арешт на майно обвинувачених на суму понад 800 тисяч рублів.

Дії обвинувачених кваліфікували як розкрадання, вчинене в особливо великому розмірі групою осіб за попередньою змовою шляхом використання комп'ютерної техніки. Крім того, молоді люди звинувачуються в комп'ютерному саботажі, зв'язаному з несанкціонованим доступом до комп'ютерної системи, а також у використанні та розробці шкідливих програм.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme