Кваснєвський: Закриття справ проти Burisma і Злочевського демонструє зрілість демократії і незалежність суду

Президент Польщі (1995-2005) прокоментував закриття всіх справ проти Миколи Злочевського та його компанії Burisma

Незалежний директор Burisma і президент Польщі в 1995-2005 рр. Олександр Кваснєвський прокоментував закриття всіх справ проти енергетичної групи Burisma та її власника Миколи Злочевського.

Про це повідомляє Burisma на офіційному сайті компанії, передає Depo.ua.

"Рішення закрити всі справи проти компанії Burisma та її власника Миколи Злочевського демонструє зрілість демократії і незалежність судових рішень від політики. Вселяє надію те, що незалежний український суд зміг ухвалити рішення, яке повністю відповідає рішенню Британського суду", - зазначив Олександр Кваснєвський.

За його словами, для України рішення щодо Миколи Злочевського та найбільшої газодобувної компанії Burisma матиме й інше позитивне значення - більш інтенсивна побудова енергонезалежної держави, оскільки Burisma Group зможе збільшити обсяги внутрішнього видобутку природного газу України і відрахування в бюджет країни.

Сьогодні Україна повинна об'єднувати будь-які проекти, які сприяють зміцненню обороноздатності країни та її політичної незалежності. За це сплачена висока ціна революцією і подіями після неї, вважає Кваснєвський.

"Це результат взаємної багатомісячної роботи двох команд - Генеральної прокуратури України та Burisma Group. Щоб зняти всі проблемні питання навколо діяльності компанії і продовжувати забезпечувати Україну природним газом, грунтуючись на принципах відкритості та прозорості, компанія пішла на безпрецедентні кроки в бізнес співтоваристві України. Burisma Group стала першою компанією в Україні, яка надала гарантії того, що якщо в процесі слідства будуть виявлені порушення, компанія гарантує виплату всіх необхідних платежів", - йдеться в повідомленні Burisma Group про закриття всіх процесуальних і судових дій в Україні відносно компанії та її власника Миколи Злочевського.

За підсумками перевірок компанія додатково сплатила 180 млн грн в бюджет, всього ж за останні два роки підприємства Групи перерахували до бюджетів усіх рівнів більш ніж 5 млрд грн.

Нагадаємо, раніше Печерський суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру України закрити справу проти Миколи Злочевського та зняти його з розшуку. ГПУ виконала відповідну постанову суду. Ці висновки повністю підтверджуються рішенням Британського суду в 2015 р.

Після розгляду діяльності Миколи Злочевського в Україні за період з 2002 року по 2014 рік, Британський суд ухвалив рішення на користь Миколи Злочевського та зобов'язав Бюро по боротьбі з фінансовими махінаціями в особливо великих розмірах (SFO) оплатити судові витрати відповідача.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme