Автор "компромату" на Трампа зник, - ЗМІ

Колишній співробітник британської розвідки MI6 Крістофер Стіл, якого вважають автором опублікованого нещодавно документа про нібито наявний на Росії компромат на обраного президента США Дональда Трампа, переховується

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на BBC.

Крістофер Стіл, який працює в лондонській фірмі Orbis Business Intelligence Ltd, швидше за все, залишив свій дім цього тижня.

За даними кореспондента BBC Пола Вуда, Стіл залишив свій будинок у вівторок або в середу, перш ніж його публічно назвали автором звіту, і зараз він "у бігах".

Перед від'їздом він попросив сусідів доглянути за його кішками.

Кореспондент BBC Пол Вуд стверджує, що Стіл побоювався за своє життя ще в жовтні минулого року. Тоді ж Вуд вперше побачив документ, авторство якого приписують Стілу.

За словами кореспондента, члени розвідувального співтовариства розповіли йому, що високо цінують Стіла та що вважають його компетентним.

Зазначається, що Стіл не відреагував на прохання BBC прокоментувати скандальний документ про Трампа.

Нагадаємо, раніше телеканал CNN заявив, що у додатку до доповіді розвідки США про втручання Росії в процес виборів президента спецслужба також представила засекречені документи, згідно яким у російських спецслужб є компромат на обраного президента США Дональда Трампа. Він включає як особисті дані, фінансову документацію, так і подробиці сексуального життя.

За даними телеканалу, американські спецслужби, в тому числі, спиралися на інформацію від колишнього співробітника британської розвідки Крістофера Стіла, який, у свою чергу, отримав її від російських джерел. Ця людина, як стверджується, колишній агент британської розвідки МІ-6, працював на Росії в 1990-х роках,а нині директор приватної лондонської фірми Orbis Business Intelligence Ltd Крістофер Стіл.

ФБР почало перевірку достовірності цих даних.

Трамп назвав цей "компромат" нонсенсом.

Також повідомлялося, що він деякий час працював з колишнім співробітником ФСБ, отруєним в Лондоні в 2006 році, Олександром Литвиненком.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme