Клінтон назвала авторитаризм загрозою вільному світу

Екс-держсекретар та нещодавній фіналіст президентських перегонів в США Гілларі Клінтон вийшла на публіку, виступивши з промовою про загрозу авторитаризму і нетерпимості

Відповідну заяву вона озвучила під час церемонії відкриття музейного павільйону Дипломатичного центру в Державному департаменті США, передає Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Демократія, свобода й верховенство права перебувають під загрозою по всьому світу. Посилення зв'язку між авторитаризмом і нетерпимістю загрожує основам післявоєнної епохи", - заявила колишня держсекретар.

Вона наголосила, що попри приналежність до різних політичних сил, епох та викликів, які доводилося долати впродовж історії, місія американської дипломатії залишатиметься в тому, щоб продовжувати лідерство у світі.

У цьому зв'язку Клінтон нагадала про епоху Холодної війни.

"Нам не завадить згадати те відчуття, коли стоїш в тіні гігантської частини Берлінської стіни, яка буде представлена відвідувачам тут, у центрі", - заявила вона.

Під час церемонії Дипломатичного центру були також присутні інші екс-держсекретарі США, в тому числі Медлін Олбрайт, Колін Пауелл, а також діючий глава Держдепартаменту Джон Керрі. Центр стане новим музейним павільйоном, який розповідатиме про історію американської дипломатії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme