Є ціна, яку Росія заплатить за все, – Керрі про санкції США

Санкції вдарили по Росії і дали чітко зрозуміти, що є ціна, яку вона заплатить за все

Державний секретар США Джон Керрі прокоментував значення санкцій, накладених на Росію, на конференції "Роль США у світі", передає Depo.ua з посиланням на Голос Америки.

"Росія увійшла в Грузію, Південну Осетію та Абхазію, і нічого не було зроблено – жодних санкцій, нічого, – підкреслив Керрі. – Тоді ми прийшли [до влади]. І коли Росія втрутилася в Україну, ми переконали Європу і наклали санкції. Ці санкції неабияк вдарили по Росії і дали чітко зрозуміти, що є ціна, яку вона заплатить за все це. І, всупереч інстинктам багатьох у Європі, тих, хто хотів позбутися санкцій, нам вдавалося безперервно розгортати і утримувати їх, добиваючись виконання Мінських угод".

Керрі також наголосив на небезпеці авторитарного популізму.

"Одна з найбільших проблем, з якою зараз стикаємося – не тільки в Америці, але у кожній країні світу – це те, що ми живемо в не підтвердженому фактами політичному середовищі. Кожній країні краще зупинитися і почати турбуватися про авторитарний популізм", - сказав він.

Нагадаємо, 29 грудня Обама підписав указ про нові санкції щодо Росії. Як заявили в американському Мінфіні, обмеження торкнуться шести осіб і п'яти російських організацій, включаючи ФСБ. Зокрема, в список потрапили керівник ГРУ Генштабу Ігор Коробов і три його заступника.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme