Додон "без політики" зустрівся з головою Придністров'я

Президент Молдови Ігор Додон провів офіційну зустріч із головою непризнаного Придністров'я Вадимом Красносельським в Бендерах

Про це передає Depo.ua з посиланням на NOI.md.

Підкреслюють, що Додон і Красносельський обговорили безліч питань, проте не торкалися політичних, "статусних" питань. Такі обмеження в порядку денному учасники переговорів пояснили небажанням перетворювати жителів обох берегів Дністра у "заручників політики".

За словами Ігоря Додона, першочерговий обов'язок влади Молдови і Придністров'я - створення умов, за яких громадяни відчули б поліпшення свого добробуту, домоглися б вирішення конкретних проблем.

"Звичайно, є складні питання, є деякі різні бачення, але це не означає, що ми не повинні сідати за стіл переговорів, обговорювати і вирішувати проблеми наших громадян. Що стосується інших, більш складних питань, то пройде час, і на підставі результатів, яких доб'ємося зараз, ми знайдемо і їх рішення", - сказав Додон за підсумками зустрічі.

Красносельський також пояснив, чому не говорили про політику. "Політичні, статусні питання ми не обговорювали. Ми повинні створити умови, при яких люди не були б заручниками політики, і сприяти тому, щоб рішення, які приймаються політиками, були на благо людей. Ми повинні поважати народи Придністров'я і Молдови і знаходити компроміс у будь-якому випадку", - резюмував лідер непризнаного Придністров'я.

Зазначають, що зустріч була насиченою, незважаючи на відсутність політичних тем у переговорах. Обговорювали питання, пов'язані зі свободою пересування жителів Придністров'я, визнанням документів про освіту, отриманих у навчальних закладах Лівобережжя, що стосуються телекомунікацій та налагодження залізничного сполучення між двома берегами Дністра. За словами обох співрозмовників, економічні питання відіграють дуже важливу роль у взаєминах між Кишиневом і Тирасполем.

Нагадаємо, що Красносельський вступив на посаду "президента Придністровської Молдавської республіки" 16 грудня, а проросійський Додон офіційно став президентом Молдови 23 грудня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme