В польському містечку вбивство місцевого жителя спровокувало масові заворушення

Масові заворушення почалися в місті Елк на північному сході Польщі через вбивство місцевого жителя в новорічну ніч

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на PAP.

За даними агентства, ввечері 31 грудня 21-річний місцевий житель отримав дві колоті рани у кафе Prince Kebab, в результаті чого помер. Власником кафе є місцевий підприємець, керують ним вихідці з Тунісу, Алжиру і Марокко, які згодом були затримані у зв'язку із загибеллю молодої людини.

Як повідомляє агентство, в неділю, 1 січня, біля будівлі кафе почали збиратися люди, які, викрикуючи нацистські гасла, закидали приміщення камінням, вибили скло, спробували знищити обладнання, яке знаходилося всередині, і в кінцевому підсумку підпалили приміщення. За даними поліції, в акції брали участь близько 200-300 осіб.

Коли на місце прибула поліція, агресивно налаштовані люди почали кидати петарди і каміння в бік правоохоронців, пошкодивши кілька поліцейських автомобілів. Потім розлючений натовп попрямував до другого кафе, що належить тому ж самому підприємцю, який також спалив.

До вечора неділі, за даними агентства, в зв'язку з заворушеннями були затримані кілька десятків людей.

Агентство також наводить слова одного з учасників акції, який стверджує, що після подій в новорічну ніч більше не відчуває себе в безпеці і відчуває неприязнь до іноземців.

Мер міста Томаш Андрукевіч звернувся до місцевих жителів з проханням зберігати спокій і вшанувати пам'ять загиблого.

Нагадаємо, що вчора, 31 грудня, в нічному клубі Стамбула Reina стався теракт. Нападник у костюмах Санта-Клауса відкрив вогонь по відвідувачах. В результаті загинули 39 людей.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme