У Великій Британії кухарі засмажили стейк і кукурудзу на лаві

На розігрівання лави знадобилося дві з половиною доби, а на приготування пішло близько 2 хвилин

У Великій Британії кухарі засмажили стей…

Британська кулінарна студія Bompas & Parr приготувала стейки на штучній лаві. Лава була виготовлена співробітниками університету Сиракуз в Нью-Йорку. На розігрівання гірської породи у вулканологів пішло 60 годин, її підсумкова температура склала 1148 градусів Цельсія.

На приготування пари стейків і кукурудзяних качанів пішло не більше двох хвилин. Лава, що розігрівається в спеціальній глиняній печі, протікала під гратами з продуктами по сухому льоду.

Професори Роберт Висоцький (Robert Wysocki) і Джеф Карсон (Jeff Karson) займалися вивченням лави упродовж останніх трьох років. Весь цей час співробітники університету періодично влаштовували вистави для усіх, хто бажає, де демонстрували свої експерименти. За словами учених, пропозиція кулінарної студії була зустрінута ними з дослідницьким ентузіазмом.

Найближчим часом кулінарна студія планує приготувати стейк за допомогою удару штучної блискавки, повідомляє ДеПо з посиланням на сайт студії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme