Чотири легкі та корисні страви для спекотної погоди

Коли на вулиці спекотно, стояти на кухні біля гарячої плити бажання нема. Існують легкі літні страви, приготування яких не забирає багато часу і сил

Експерти Refinery 29 представили чотири рецепти таких страв. Ці смачні та прості закуски стануть невід'ємними елементами в літньому раціоні, передає depo.ua.

Фарширований авокадо

Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку і наповніть плід крабовим м'ясом, скибочками огірка, часточками грейпфрута і червоним перцем. Посоліть і поперчіть за смаком. Замість крабового м'яса можна використовувати тунець.

Лазанья капрезе

Легкий вегетаріанський рецепт. Трохи підсмажте на оливковій олії довгі, посолені і поперчені слайси цукіні та кабачка. Потім викладайте шарами лазанью: перший шар – слайс цукіні, другий – тертий пармезан, третій – слайс кабачка, четвертий – помідори і моцарелла, п'ятий – знову слайс цукіні, посипаний пармезаном. Випікайте в духовці протягом 5-8 хвилин, поки не розплавиться сир.

Морквяна локшина

Використовуючи кухонний комбайн або овочевий ніж, подрібніть моркву в довгу тонку соломку, локшину. Варіть моркву протягом 8-10 хвилин, не до повної готовності. Тим часом у невеликій мисці змішайте чайну ложку тертого імбиру, соус місо, мед, рисовий або яблучний оцет, товчений часник, рослинне масло і трохи солі. Злийте з моркви воду і заправте локшину отриманим соусом. Додайте подрібнений арахіс і зелень.

Літні роли

Приготуйте соус, змішавши в блендері половину авокадо, оливкову олію, лимонний сік, сіль і перець. Приготуйте другий соус, збивши мигдальне масло з двома ложками теплої води, медом, соєвим соусом, лимонним соком і щіпкою солі. Візьміть листи рисового паперу, потримайте їх у теплій воді, а потім наповніть скибочками манго, огірка й авокадо, поливаючи одним або двома раніше приготованими соусами. Загорніть літні роли.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme