ЗМІ: В Швейцарії допитають Блаттера і Платіні

Президента ФІФА Йозефа Блаттера і главу УЄФА Мішеля Платіні допитають у Швейцарії у справі про незаконні виборах місця проведення ЧС-2018 і ЧС-2022

Про це повідомляє depo.ua з посиланням на Meduza.

Прокуратура Швейцарії допитає чиновників в останню чергу, так як обидва живуть у Швейцарії і можуть з'явитися для дачі показань у будь-який час, повідомляє "Р-Спорт" з посиланням на Sunday Times.

Наголошується, що всі особи, викликані на допит, будуть мати статус auskunftspersonen - правовий статус, зарезервований для свідків для тих випадків, коли прокуратура хоче залишити можливість перекладу свідків у число підозрюваних.

Раніше Платіні попросив Блаттера піти у відставку у зв'язку з скандалом, що розгорівся.

У справі ФІФА фігурують 14 людей: дев'ять футбольних функціонерів і п'ять керівників корпорацій, пов'язаних зі спортом. Вранці 27 травня в Цюріху були заарештовані сім чоловік із списку підозрюваних, серед них - двоє діючих віце-президентів федерації Джеффрі Уебб і Еухенії Фігередо. Як очікується, всі вони будуть екстрадовані в США.

У Мін'юсті США повідомили, що чиновники ФІФА звинувачуються в рекеті, шахрайстві і відмиванні грошей. В цілому обвинувальний висновок складається з 47 пунктів. Суму хабарів в федерації за 19 років американська сторона оцінює в $10 млрд.

Нагадаємо, що Йозефа Блаттера переобрали на пост глави ФІФА.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme