ЗМІ: Німеччина підкупила чиновників ФІФА, щоб отримати мундіаль у 2006 році

Корупційний скандал навколо ФІФА обростає новими подробицями. Німецька газета Zeit повідомила про послуги, які представники Німеччини надавали чиновникам заради отримання чемпіонату світу в 2006 році

Видання вказує, що фаворитом у боротьбі за право провести головний футбольний турнір чотириріччя вважалася ПАР, однак в останній момент ситуація змінилася, незважаючи на позицію глави ФІФА Йозефа Блаттера, передає depo.ua з посиланням на РБК.

Вирішальним виявився голос представника Нової Зеландії Чарльза Демпсі, який збирався голосувати за африканців, але зробив вибір на користь німців. Демпсі вже помер і не зможе пояснити мотиви свого рішення.

Тим часом стало відомо, що незадовго до виконкому ФІФА німецькі концерн Daimler вклав сотні мільйонів євро в південнокорейський Hyundai. За дивовижним збігом саме син засновника цієї компанії входив до виконкому з правом голосу.

Залишився задоволений і представник Таїланду в ФІФА, оскільки інвестувати в цю країну пообіцяли Bayer і Volkswagen. А Саудівська Аравія виявилася на боці Німеччини, оскільки саме тоді канцлер Герхард Шредер несподівано погодився на постачання в країну німецької зброї.

Видання зазначає, що з формальної сторони в діях німецького уряду та бізнесу не було порушення закону - все пояснювалося інтересами Німеччини. Однак Zeit підкреслює, що при обговоренні корупції у ФІФА обговорюються проблеми чиновників з Вануату та Тринідаду і Тобаго, а позиція великих країн замовчується.

Приводом для скандалів навколо ФІФА стало розслідування з приводу проведення чемпіонату світу 2010 року в ПАР. Слідчі в США та Швейцарії запідозрили, що члени виконкому отримували хабарі за те, щоб відправити турнір на африканський континент. Одним з наслідків скандалу стала дострокова відставка керівника організації Зеппа Блаттера через два дні після його переобрання на конгресі організації в Цюріху.

 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme