Збірну росії з футболу не допустять до участі у відборі на Євро-2024

Андрій Павелко заявляє, що чемпіонат Європи пройде без представників держави-агресора

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Збірну росії з футболу не допустять до у…
Олександр Петраков і Андрій Павелко. Фото: Фейсбук-сторінка А. Павелка

Президент Української асоціації футболу (УАФ) і член Виконкому УЄФА Андрій Павелко повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, що збірна росії не візьме участі у відборі на Євро-2024, передає Depo.ua.

"Істерика росіян з приводу головного тренера Національної збірної України Олександра Петракова – не вартує ані найменшої уваги, бо їх недолугу скаргу УЄФА вже давно розглянув. Звичайно, що ніякого рішення про відсторонення немає і бути не могло. Було попередження і незначний штраф, який УАФ має за честь сплатити", - написав Павелко.

"Тож марно рашисти намагаються зараз – напередодні важливого матчу української збірної – відволікти нас від підготовки до гри. Усі максимально зосереджені саме на цьому і готуються підтримувати наших хлопців", - зазначив очільник УАФ.

Також Павелко наголосив: "...росіянам просто немає до чого готуватися. Як і вимагав, рф не буде 9 жовтня у німецькому Франкфурті (тобто росія не братиме участі в жеребкуванні відбору до Євро-2024. - Ред.). І щонайменше, до 2024 року їм таки не світять офіційні міжнародні футбольні змагання! Євро-2024 пройде без країни-агресора!"

Водночас офіційного повідомлення від УЄФА щодо участі чи неучасті росії у Євро-2024 поки не оприлюднено.

Нагадаємо, зараз національна збірна України у Глазго (Шотландія) готується до поєдинку Ліги націй проти збірної цієї країни. гра відбудеться завтра, 21 вересня.

УЄФА безкоштовно передав Україні права на показ вересневих матчів збірної з футболу. Матчі можна буде подивитися в ефірі Національного телемарафону або на ютуб-каналі УАФ.

Україна зіграє у Лізі націй проти Шотландії 21 і 27 вересня (початок ігор о 21:45 за київським часом) і проти Вірменії 24 вересня о 16:00.

Також зазначимо, що УЄФА усунув російські клуби і збірну від міжнародного сезону-2022/2023. Клуби з держави-агресора виключені з розіграшу європейських кубків, збірну Росії позбавили права грати у стикових матчах відбору до чемпіонату світу-2022 у Катарі. Крім того, російські збірні команди цього сезону не зможуть взяти участі у Лізі націй УЄФА, чемпіонаті Європи U21, жіночому Євро – 2022 і у кваліфікації жіночого чемпіонату світу 2023 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme