UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Збірна України з футболу U-21 завершила рік лідером групи відбору на Євро-2025: наступного року на молодіжку чекає Олімпіада в Парижі

У "синьо-жовтої" дружини – п’ять перемог у п’яти матчах.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Збірна України з футболу U-21 завершила…
Молодіжна збірна України з футболу. Фото: УАФ

Молодіжна збірна нашої країни з футболу (гравці віком до 21 року) у Іспанії в завершальному матчі відбіркового турніру до чемпіонату Європи 2025 року перемогла команду Азербайджану — 1:0. На 34-й хвилині матчу київський "динамівець" Володимир Бражко реалізував пенальті після фолу на своєму одноклубникові Назарові Волошині.

Цей успіх дав змогу нашим хлопцям зустріти зимову паузу у відборі на першому місці у турнірній таблиці своєї групи F, інформує Depo.ua з посиланням на Суспільне Спорт.

Після п'яти матчів цьогорічної частини кваліфікації українська команда, очолювана іспанським тренером Унаї Мельгосою, залишається непереможеною: здобуто п'ять перемог поспіль із загальним рахунком 12:2. Важливо, що з-поміж інших у принциповому матчі з карколомним сюжетом був подоланий сильний суперник, чинні чемпіони Європи у цьому віці, команда Англії, – 3:2.

Турнірна таблиця групи F відбіркового турніру до молодіжного Євро-2025 (U-21).

  1. Україна — 15 очок (зіграні 5 матчів), різниця м’ячів 12:2
  2. Англія — 12 (5), 20:4
  3. Сербія — 9 (5), 7:13
  4. Азербайджан — 3 (4), 3:6
  5. Люксембург — 3 (6), 3:15
  6. Північна Ірландія — 3 (5), 2:7

Тож Україна U-21 завершила 2023 рік з відривом у три очки від найближчих переслідувачів з Англії. Третю сходинку посідає молодіжна збірна Сербії — вона має 9 очок, зазнавши двох поразок від збірної Англії із загальним рахунком 1:12. З цією командою Україна у цьому відборі ще не зустрічалася – обидві зустрічі відбудуться наступного року.

2024 року Україна U-21 зіграє ще 5 зустрічей у відборі на Євро-2025. "Синьо-жовті" завершать відбір матчами з головними конкурентами за путівку на турнір — Англією і Сербією:

  • 26 березня 2024 року. Азербайджан — Україна
  • 6 вересня. Україна — Сербія
  • 10 вересня. Північна Ірландія — Україна
  • 11 жовтня. Англія — Україна
  • 15 жовтня. Сербія — Україна

Перше місце у групі виведе команду до фінальної частини молодіжного чемпіонату Європи-2025. Друге місце означатиме участь у плей-оф із двох кваліфікаційних матчів.

Молодіжна збірна України (U-21) тричі виступала у фінальній частині Євро свого віку.

На Євро-2006 українці у фіналі програли Нідерландам – 0:3.

На Євро-2011 наші не подолали груповий раунд.

2023-го під керівництвом тренера Руслана Ротаня збірна вийшла у півфінал Євро, де нашу молодь розгромили іспанські ровесники – 1:5. Півзахисник донецького "Шахтаря" Георгій Судаков став кращим бомбардиром молодіжного Євро-2023.

У фіналі того чемпіонату іспанці програли англійцям, з якими ми граємо у цьогорічному новому відборі на Євро-2025.

Завдяки загалом вдалому виступу на чемпіонаті Європи 2023 року молодіжна збірна України вперше в історії кваліфікувалася на чоловічий футбольний турнір Олімпійських ігор.

На Ігри в Парижі (липень 2024 року) "молодіжка" вирушить під керівництвом тренера Руслана Ротаня. Швидше за все, не лише тренер, але й склад команди буде відмінним від того, яким "синьо-жовті" виступають у відборі на Євро-2025.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme