Збірна України безбарвно програла на старті відбору до футбольного Євро-2024

Команда на чолі з Русланом Ротанем очікувано поступилася англійцям на легендарній арені "Вемблі".

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Збірна України безбарвно програла на ста…
Гаррі Кейн забиває перший гол у ворота збірної України. Фото: Getty Images/Global Images Ukraine.

Національна збірна України з футболу, яку через відсутність постійного наставника очолює в.о. головного тренера Руслан Ротань, невдало почала відбірковий цикл до чемпіонату Європи з футболу 2024 року. У Лондоні на стадіоні "Вемблі" "синьо-жовті" поступилися збірній Англії з рахунком 2:0.

Протягом більшої частини ігрового часу українці так і не змогли налагодити комбінаційну гру. Натомість господарі повністю володіли ініціативою і упевнено вели гру в потрібному їм напрямку.

Спокійно придивившись до можливостей і настрою суперників, у середині першого тайму за три хвилини англійці двома точними ударами чітко показали, хто тут господар.

На 37-ій хвилині кращий бомбардир команди Гаррі Кейн, а на 40-ій – Сака встановили рахунок, який виявився остаточним. Надалі аж до фінального свистка гра тривала під диктовку господарів, яким, утім, попри кілька гострих моментів, більше забити не вдалося.

У відбірковій групі разом зі збірними України і Англії також виступають Італія, Мальта і Північна Македонія. Нинішній матч - єдиний для України під час березневого вікна для ігор збірних. Наступну гру наша команда проведе 16 червня проти Північної Македонії у гостях. А 19 червня українці в ролі господарів поля прийматимуть Мальту. 

Сьогодні о 21.45 у нашій групі гратимуть Мальта і Італія.

Турнірне становище на цю хвилину: Англія – 6 очок (після 2-ох ігор), Північна Македонія – 3 (1), Італія – 0 (1), Мальта – 0 (1), Україна – 0 (1).


Фінальна стадія чемпіонату Європи відбудеться з 14 червня до 14 липня 2024 року у Німеччині.

Місця у фінальному турнірі за участю 24 команд (Німеччина як господар чемпіонату без відбору гратиме на Євро) отримають по два переможці кожної групи. Ще три вакансії будуть розіграні у плей-оф, куди потраплять 12 команд залежно від їхніх виступів у сезоні 2022/23 Ліги Націй.

 

26 березня, Лондон, стадіон "Вемблі"

Англія – Україна 2:0.

Відбірковий турнір до ЧЄ-2024 з футболу. Група С. 2 тур.

Голи: Кейн 37, Сака 40

Англія: Пікфорд - Вокер, Стоунз, Магвайр, Чілвелл - Райс, Хендерсон - Сака, Меддісон (Гріліш, 85), Беллінгем (Галлахер, 86) - Кейн (Тоуні, 81).

Україна: Трубін - Караваєв (Буяльський, 61), Сваток, Матвієнко, Миколенко (Соболь, 62) - Степаненко (Коноплянка, 90), Зінченко - Судаков, Маліновський, Мудрик (Циганков, 61) - Яремчук (Довбик, 74).

Арбітр: Сердар Гезюбююк (Нідерланди).

Попередження: Маліновський, 69.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme