Збірна України почала підготовку до матчів Ліги націй

Стартував збір футболістів Олександра Петракова у Варшаві. Команда проведе зустрічі у рамках Ліги націй – двічі проти Шотландії, 21 і 27 вересня, і з Вірменією 24 вересня.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Збірна України почала підготовку до матч…
Фото пресслужби УАФ

Перші представники національної  збірної України з футболу сьогодні збираються у столиці Польщі, де проведуть втягувальне тренування в межах підготовки до трьох вересневих матчів Ліги націй-2022/2023.

Нагадаємо, збірна України грає у групі 1 Дивізіону B Ліги націй. Команда Петракова набрала 7 очок у трьох матчах і очолює групу, випереджаючи Шотландію на одне очко.

Як повідомляє сайт Української асоціації футболу, вчора потягом із Києва до Польщі вирушила делегація на чолі з головним тренером збірної Олександром Петраковим. У складі — помічники наставника Андрій Анненков і Олександр Шовковський, тренер воротарів В’ячеслав Кернозенко, голкіпери Дмитро Різник і Євген Волинець, медичний і адміністративний персонал збірної.

Сьогодні ж до розташування збірної прибули виконавці трьох українських учасників єврокубків — Шахтаря, Дніпра-1 і Динамо Київ. Також сьогодні приєднається гравець еміратського Аль-Айну Андрій Ярмоленко.

У Варшаві синьо-жовті тренуватимуться до 18 вересня, а вранці 19-го літаком рушать до Глазго. Там до збірної приєднаються представники іноземних клубів. У понеділок 19 вересня увечері національна команда має провести тренування в повному складі. За два дні на наших чекає перша гра з шотландцями.

Склад збірної України

Воротарі: Дмитро Різник (Ворскла Полтава), Андрій Лунін (Реал Мадрид, Іспанія), Анатолій Трубін (Шахтар Донецьк), Євген Волинець (Колос Ковалівка).

Захисники: Олександр Караваєв, Олександр Тимчик, Ілля Забарний (усі — Динамо Київ), Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Валерій Бондар, Богдан Михайліченко (усі — Шахтар Донецьк), Віталій Миколенко (Евертон, Англія), Тарас Качараба (Славія, Чехія), Едуард Соболь (Брюгге, Бельгія).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Михайло Мудрик, Олександр Зубков (усі — Шахтар Донецьк), Сергій Сидорчук, Віктор Циганков (обидва — Динамо Київ), Олександр Піхальонок (СК Дніпро-1 Дніпро), Андрій Ярмоленко (Аль-Айн, ОАЕ), Руслан Маліновський (Аталанта, Італія), Віктор Коваленко (Спеція, Італія), Данило Ігнатенко (Бордо, Франція).

Нападники: Роман Яремчук (Брюгге, Бельгія), Артем Довбик (СК Дніпро-1 Дніпро).

Резерв: Артем Бєсєдін (Динамо Київ), Олексій Гуцуляк, Едуард Сарапій (обидва — СК Дніпро-1 Дніпро), Єгор Назарина (Зоря Луганськ).

Зазначимо, захисник лондонського Арсенала, один із лідерів української збірної Олександр Зінченко не допоможе команді України у вересневих матчах Ліги націй через травму. Пресслужба УАФ повідомила, що футболіст пошкодив литковий м‘яз на тренуванні лондонців і відновлюватиметься приблизно два тижні.

Раніше травм зазнали також гравці Динамо Київ – воротар Георгій Бущан і хавбек Микола Шапаренко. Через це Олександр Петраков докликав до національної команди захисника Едуарда Соболя, голкіперів Анатолія Трубіна, Євгена Волинця і півзахисника Данила Ігнатенка.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme