Ярослава Магучіх принесла Україні перше за десятиріччя "золото" світового рівня в легкій атлетиці

Із двома нагородами, золотою і срібною, завершила збірна України чемпіонат світу в Будапешті.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Ярослава Магучіх принесла Україні перше…
Фото: сайт НОК України.

Стрибунка у висоту Ярослава Магучіх, 21 рік, з результатом 2.01 м перемогла на чемпіонаті світу з легкої атлетики у Будапешті (Угорщина). Дніпрянка принесла Україні першу золоту медаль у легкій атлетиці за останні 10 років.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на інформацію Національного олімпійського комітету України.

Також на чемпіонаті світу Магучіх виконала олімпійський норматив, який становив 1.97 м – українка завершила виступи на ЧС повторенням свого найкращого результату в сезоні 2.01 м.

Уже як чемпіонка світу й володарка олімпійської ліцензії Ярослава Магучіх тричі штурмувала 2.07, що було б її особистим рекордом і рекордом України. Але рекорд встояв.

Це третя нагорода на чемпіонатах світу для Ярослави Магучіх. Після двох срібних медалей (2019, 2022 роки) бронзова медалістка Олімпійських ігор-2020 у Токіо нарешті здобула омріяне "золото".

Також за підсумками світового чемпіонату з легкої атлетики-2023 28-річна українка Марина Бех-Романчук стала дворазовою віцечемпіонкою світу, додавши до здобутого 2019 року "срібла" у стрибках в довжину медаль такого ж ґатунку в потрійному стрибку у Будапешті. При цьому спортсменка показала другий найкращий результат в її кар'єрі – 15.00 м.

Крім того, олімпійський норматив у спортивній ходьбі на 20 км підкорився 27-річній українській спортсменці Олені Собчук.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme