Яким був український футбол у часи Кучмізму

17 ностальгічних відео, які повернуть вас у молодість, де є "дерев'яна Україна", ще жива вінницька "Нива", грає Косовський, а "Донбас порожняк нє гоніт"

Яким був український футбол у часи Кучмі…

Інколи так хочеться згадати молодість, дитинство, кумирів, перегляди футболу під голоси Савелія, Дерепи, Щербачова. Навіть згадати роздовбані стадіони дуже приємно.

Ця підбірка відео для любителів ностальгії.

Фінал Кубка України 1996.

Форвард "Динамо" Сергій Ребров забиває перший гол у ворота голкіпера вінницької "Ниви" Володимира Циткіна. У другому таймі "Динамо" заб'є вдруге і переможе у фіналі - 2:0.

 Кубок володарів Кубків сезону 1995/1996

"Шахтар" приймає у Донецьку на Центральному міському стадіоні бельгійський "Брюгге" у присутності 45 тисяч глядачів. У ВІП-ложі - донецькі авторитети на чолі з Ахатем Брагіним. Через кілька тижнів ложу з ним підірвуть під час матчу "Шахтаря" проти сімферопольської "Таврії" у чемпіонаті України.

А сам матч з "Брюгге" завершився внічию 1:1. За "Шахтар" забив Воскобойник. "Гірники" вилетіли, бо раніше програли у Бельгії 0:1.

Ліга чемпіонів. Сезон 1995/1996

"Динамо" перемагає "Панатінаїкос" 1:0 у тому матчі, з якого бере початок скандал "із шубами", коли киян викинули з Ліги чемпіонів через нібито спробу підкупити арбітра Лопеса Ньєто. Пам'ятний гол Косовського.

"Ворскла" - 1997

Звичайний матч чемпіонату України, в якому "Ворскла" приймала "Прикарпаття" з Івано-Франківська.

Дерев'яна "Україна"

Рядовий матч львівських "Карпат" проти донецького "Шахтаря" на стадіоні "Україна" з дерев'яними лавками.

Шаран, "Дніпро" проти Росії

В матчі Кубка УЄФА у сезоні 1997/1998 "Дніпро" зустрічався з "Аланією". Після поразки 1:2 у гостях українці вдома на "Метеорі" поступилися 1:4. Єдина світла пляма - гол Володимира Шарана.

Звичайні донецькі та італійські фани

Так виглядали вболівальники "Шахтаря" та "Віченци" під час гри (1:3) у Кубку володарів Кубків сезону 1997/1998. 

Одинокий рекламний щит

Ось так виглядав матч між "Дніпром" і запорізьким "Металургом" у сезоні 1998/1999. 

Фантастичний Шевченко

Перед переїздом у "Мілан" Шевченко забив фантастичний гол у ворота "Карпат" (3:0) в фіналі Кубка України у 1999 році.

Кубок УЄФА. Сезон 1999/2000

Сюжет Першого Національного про поєдинок "Кривбаса" проти італійської "Парми". Джанлуїджи Буффон, Ернан Креспо і ще багато зірок тоді вперше приїхали до Кривого Рогу. "Кривбас" програв 0:3.

Посмішка Ващука

У Лізі чемпіонів 1998/1999 було багато пам'ятних матчів. Перемога над "Лансом" у Франції (3:1) не є одним з кращих поєдинків "Динамо". Але є те, завдяки чому той матч ще довго пам'ятатимуть. Захисник Владислав Ващук робить рахунок 2:0. Його посмішка назавжди залишається в пам'яті.

Півфінал життя

Матч "Динамо" в 1/2 фіналу ЛЧ 1998/1999 проти "Баварії" у Києві важко забути. нічия 3:3 досі дуже образлива.

Баслер і кінець

Гол Баслера у мюнхенському півфіналі поховав надію "Динамо" на фінал Ліги чемпіонів.

Тріумф Ахметова

У сезоні 2001/2002 "Шахтар" у фіналі Кубка України на НСК "Олімпійський" переміг "Динамо" 3:2. Тоді "донецький клан" виходив на новий рівень в Україні. Ця перемога ознаменувала початок успіхів Ахметова.

У тому ж році "Шахтар" став чемпіоном України. Після перемоги над "Динамо" у Донецьку (2:0) з телеекранів телеканалу "Україна" до глядачів звернулися Віктор Янукович, Рінат Ахметов та Борис Колесников. Інтерв'ю у них брав відомий ведучий, нині директор ТК "Футбол 1/2" Олександр Денисов. 

"Донбас" порожняк нє гоніт"

Ну і ключова фраза інтерв'ю від Януковича.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme