За що варто пожаліти Усика, який хоче бути символом примирення з росіянами

Георгіївська стрічка на сторінці Усика в соцмережі та відкриття турнірів з гобліном Аксьоновим йдуть у розріз з вишиванкою та тризубом на його плечі. Великий український боксер йде шляхом сумнозвісної співачки Ані Лорак, яка теж намагається всидіти на двох стільцях

За що варто пожаліти Усика, який хоче бу…

Український боксер Олександр Усик є аполітичною людиною. Принаймні так він себе позиціонує. Але під час російської агресії його вчинки так чи інакше набувають політичного забарвлення.

Коли восени 2014 року Олександр Усик разом з гобліном Аксьоновим відкрили "Всєросійський боксерський турнір" в Криму українці дуже здивувалися. Але галас у ЗМІ вдалося ліквідувати, оскільки оселедець, татуювання з тризубом та бої у вишиванках постійно повертали до того, що Усик - справжній патріот України, який, проживаючи в Криму, не став змінювати громадянство.

За що варто пожаліти Усика, який хоче бути символом примирення з росіянами - фото 1

А от фотографія з георгіївською стрічкою, якою Усик прикрасив свій Instagram, йде у розріз із останньою хвилею захоплення боксером після його перемоги над росіянином Князєвим та "наїздами" на нього ватним кримським політиком Юр'євим, який вимагав вигнати боксера з анексованого півострова.

Усик та Ані Лорак

За що варто пожаліти Усика, який хоче бути символом примирення з росіянами - фото 2

Наразі український боксер потроху йде шляхом відомої співачки Ані Лорак, яка їздила до Москви за самоварами, регулярно давала там концерти у розпал конфлікту на Сході, а потім ображалася, що в Україні її "поливають брудом". Також Лорак відзняла кліп на пісню "Мальви", у відео якого творці використовували трагічні події на Майдані, а сама пісня була присвячена матерям та війні.

Лорак також демонструвала аполітичність, але бажання всидіти на двох стільцях зіграло зі співачкою злий жарт.

Звичайно, Олександр Усик - великий спортсмен, Олімпійський чемпіон, інтерконтинентальний чемпіон за версією WBO, патріот України, який кожного разу демонструє любов до держави своєю поведінкою.

От тільки йому потрібно думати головою перед тим, як щось робити. За ним стежать тисячі прихильників. Наразі в Україні георгіївська стрічка асоціюється із терористами, які обвішувалися ними під час захоплення міст на Донбасі, вбиваючи українців. 

Тому більшість людей не зрозуміють такого вчинку навіть не дивлячись на те, що вони самі обвішувалися стрічками ще не так давно - 9 травня 2013 року.

Аполітичність 

За що варто пожаліти Усика, який хоче бути символом примирення з росіянами - фото 3

Варто нагадати, що Усик є боксером K2 Promotions - промоутерської компанії братів Кличків. 

Цікаво, що перед поєдинком з росіянином Князєвим Усик закликав журналістів та людей не робити з протистояння політику. Але він не міг не розуміти, що у К2 зробили ставку на конфлікт між Україною та Росією. Саме тому поєдинок привернув шалену увагу. Його позиціонували як битву України та Росії не дивлячись на те, що суперником в Усика був нікому невідомий "мішок". 

Політику використали для підвищення інтересу до поєдинку. І скільки б Усик не заявляв, що він і спорт поза політикою, політика завжди буде поруч з ним. І всі його вчинки матимуть, в тому числі, і політичний сенс.

Чому Усика варто пожаліти

Що стосується ситуації з "колорадською" стрічкою, то складається враження, що Усик просто не розуміє, чому це так обурило багатьох його прихильників. Здається, Усик цілком щирий українець але досить таки "совкового розливу". Не варто забувати і його дружні стосунки з "регіоналами" в домайданний період. До того ж Усик і досі проживає в окупованому Криму, звідки поїхала дуже велика кількість українських патріотів просто тому, що жити в тій атмосфері, яка утворилася на півострові після окупації для них стало нестерпно. Здається, Усика нинішня ситуація в Криму зовсім не напружує, адже з його фінансовими можливостями переїхати на неокуповану Україну не є проблемою.

Власне, "совок" Усик аж ніяк не виключення. Людей з подібними поглядами в Україні, на жаль, відсотків 15-20. Вони й досі вважають українців і росіян братніми народами, а війну на Донбасі - якимось непорозумінням або підступами світової "закуліси". Вони щиро вірять, що скоро все владнається і буде як і раніше, не виключаючи до того ж, що Україна зможе одночасно бути і в Євросоюзі і в братньому єднанні з Росією. Зрозуміти ж того, що після окупації Криму та того, що влаштували російські найманці на Донбасі, примирення просто неможливе ще дуже багато років, їм не вистачає або мужності або розуму.

Усику ж віддамо належне - "колорадську" стрічку зі свого акаунта після хвилі невдоволених коментарів він видалив. Залишив, правда, путінський слоган "Спасібадєдузапабєду", але все одно краще ніж було. Тож і Усику, і багатьом з нас все ще треба вичавлювати з себе "совка" по краплях.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme