Як УЄФА підставив Путіна з турецьким "Фенербахче"

У плей-офф Ліги Європи російський "Локомотив" зіграє з турецьким "Фенербахче"

Як УЄФА підставив Путіна з турецьким "Фе…

Такий жереб випав під час сьогоднішнього жеребкування 1/16 Ліги Європи.

Каламбур у тому, що в УЄФА не збираються переносити матчі на нейтральні поля. Мовляв, про напруження між країнами в курсі, але воно не настільки сильне, щоб розводити команди та грати матчі нанейтральній території.

Для тих, хто не в темі, варто нагадати, що у листопаді Туреччина збила російський літак Су-24, що перетнув кордон країни. Згодом розпочалася інформаційна війна, а також послідували санкції Росії, які торкнулися турецьких овочів, фруктів, молочки, м'яса, риби... Також Путін збирається вдарити по Ердогану відсутністю російських туристів на курортах Туреччини, ліквідувавши всі літні тури.

Нещодавно російські ВМС обстріляли турецький сейнер в Егейському морі. Здавалося б, який тут футбол - треба розводити команди, бо ж майже війна.

Але УЄФА зробили дуже розумну річ. 

Якщо "Локомотив", наприклад, відмовиться грати проти "Фенербахче", то це рішення потрібно буде мотивувати чимось. Оскільки УЄФА не визнає напруження між країнам настільки серйозним, щоб переносити матчі, єдиним виправданням російської сторони, щоб уникнути футбольних санкцій, може бути визнання війни між країнами. В протилежному випадку "Локомотив" отримає технічну поразку, а РФС можуть покарати санкціями за такі дії аж до дискваліфікації клубів у єврокубках. Варто також нагадати, що країні, яка веде війну, не дозволять проводити і брати участь у ЧС. У 1992 році Югославію зняли з ЧЄ-1992 через військові дії. 

Також відмова "Локомотива" грати з "Фенербахче" навіть без визнання війни, а за якоїсь іншої причини, крім санкцій від УЄФА, може простимулювати процес бойкоту країнами ЧС-2018. 

Якщо ж "Локомотив" гратиме із "Фенербахче", то російській пропаганді доведеться дуже сильно попрацювати, щоб вкласти в головах "руського міра", як це ми "б'ємо" по Туреччині санкціями, що граємо з ними у футбол. А якщо ще "Локомотив" програє - то взагалі катастрофа.

Браво, УЄФА!

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme