Як суперник Коломойського в Лізі Європи бив росіян за Україну

Сьогодні у півфіналі Ліги Європи "Дніпро" зіграє проти італійського "Наполі" ультрас якого вже встигли у цьому році підтримати Україну та побити росіян

Як суперник Коломойського в Лізі Європи…

Перший поєдинок проти "маленьких віслюків" - так інколи називають "Наполі" - українці зіграють у Неаполі. 

Букмекери майже не залишають шансів нашій команді. Коефіцієнт на перемогу італійців становить 1.36 проти 9.75 на успіх "Дніпра". У нічию аналітики також майже не вірять - 5.00.

Воно й не дивно, бо клуб з Неаполя наразі посідає 4 сходинку в чемпіонаті, демонструючи класний футбол. В останньому турі "Наполі" знищив "Мілан" з рахунком 3:0, а голи забивали футболісти, які стануть головною проблемою для захисту "Дніпра". Про них ми раніше писали окремо.

Але крім боротьби за вихід у фінал Ліги Європи українців та італійців поєднує одна важлива спільна риса - ультрас обох клубів не люблять росіян.

Тіфозі 

Як суперник Коломойського в Лізі Європи бив росіян за Україну - фото 1

Вболівальники "Наполі" являють собою одну з найбільш гарячих і барвистих угруповань в Італії. 

Перше і найбільш чисельне угруповання тіфозі "Наполі" зародилося в 1972 році і називається - Commando Ultrа Curva B (C. U. C. B.).

У більш пізній час зародилося велика кількість інших угруповань: Fedayn, Masseria, Mastiffs, Vecchi Lions, Teste Matte ('87), Blue Tiger, Nucleo ('93), Noi del Nord, Skizzati.

Більшість цих організованих тіфозі розташовуються на трибуні А (Curva A), крім двох C. U. C. B. і Fedayn, які підтримують улюблену команду на Curva B.

Підтримка України

Конфліктів з українцями у фанів "Наполі" не було в 2012 році, коли команди грали у груповому раунді Ліги Європи. У Дніпропетровську українська команда перемогла італійську 3:1, після чого тіфозі образилися на власних гравців. Згодом ті виправилися, перемігши "Дніпро" 4:2.

З початком російської агресії на території України аполітичні фанати "Наполі" не реагували на ці події. У той час, як в Італії фанати деяких клубів, наприклад римської "Роми", вивішували прапори "Новоросії" на трибунах, фани "Наполі" почали підтримувати київських ультрас, які воювали за Україну.

Як суперник Коломойського в Лізі Європи бив росіян за Україну - фото 2

Як суперник Коломойського в Лізі Європи бив росіян за Україну - фото 3

А згодом, під час матчу 1/8 фіналу Ліги Європи проти московського "Динамо", фани "Наполі" закликали росіян забрати руки від України

Побиті москалі

Як суперник Коломойського в Лізі Європи бив росіян за Україну - фото 4

Але плакатами справа не обмежилася. На футбольному полі "Наполі" знищив московське "Динамо" в Італії з рахунком 3:1, а вболівальники били росіян на вулицях Неаполя. 

Всього на стадіоні "Сан-Паоло" тоді було 200 росіян. Більшість із них - п'яні. Також серед цих фанатів були проплачені пропагандисти, які на матчах чемпіонату Росії вивішують заборонені у Європі прапори Російської імперії,  а також"ДНР" та "Новоросії". Фанати "Наполі" здійснювали напади на представників російських ультрас у той час, коли ті йшли на стадіон. Внаслідок цих нападів кілька росіян опинилися в лікарні. 

У Москві команди завершили гру нульовою нічиєю, але фанати ледь не влаштували побоїще на стадіоні. Відомо навіть, що один з лідерів ультрас "Наполі" загинув у Москві внаслідок серцевого нападу. 

Тому сьогодні битися за результат мають лише гравці на футбольному полі, а конфлікти між українськими та італійськими ультрас виключені.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme