Луческу і путівка в Лігу Європи: Всі розклади для "Шахтаря"

Перемога над "Мальме" у Лізі чемпіонів з рахунком 4:0 наблизила "гірників" до єврокубкової весни , але не гарантувала путівку в Лігу Європи

Луческу і путівка в Лігу Європи: Всі роз…

Після трьох поспіль поразок у групі А Ліги чемпіонів "Шахтар" зрозумів, що падати нижче вже нікуди. Тим більше, що до цього поєдинку "гірники" не забили у ворота суперників ("Реала", "ПСЖ" та "Мальме") жодного голу, пропустивши у власні ворота вісім. 

Але донеччани виправилися у Львові. Матч, який хотіли зірвати незадоволені вболівальники, котрі не змогли купити квитки на поєдинок збірних України та Словенії, пройшов за гарної атмосфери. Щоправда львів'яни проігнорували гру, особливо після заяв Луческу про погану підтримку.

Втім "гірники" знищили шведських суперників за всіма статтями. Навіть Гладкий гол забив.

14 ударів у площину проти 2 у шведів. 64% володіння м'ячем проти 36% у суперника. 

Найкращим у складі "гірників" став Тейшейра, який забив четвертий гол і отримав найвищу оцінку в матчі - 8,5. 

Розклади у групі А

"Реал" вже забезпечив собі місце у плей-офф, перемігши вдома "ПСЖ" з рахунком 1:0. Парижани в наступному турі поїдуть в гості до "Мальме", а мадридці вирушать до Львова на гру з "Шахтарем". 

Наразі положення команд у групі наступне: "Реал" - 10, "ПСЖ" - 7, "Шахтар" - 3, "Мальме" - 3.

За регламентом Ліги чемпіонів, для визначення місць команд у групах за рівної кількості очок, рахуються особисті зустрічі, забиті голи в них, потім забиті та пропущені голи в цілому. 

Якщо "Шахтар" та "Мальме" програють свої матчі з "ПСЖ" та "Реалом", то до Ліги Європи вийде "Шахтар". У "гірників" та шведів буде по 3 очки, але у "Шахтаря" краща різниця м'ячів в особистих зустрічах (+3). Поразка в Швеції 0:1 та перемога вдома 4:0.

Для "Шахтаря" домашній матч з "Реалом" буде визначальним. У мадридців не буде мотивації, тому брати бодай очко у цій грі необхідно. Навіть без капітана Даріо Срни, який пропустить гру через перебір жовтих карток. 

Щодо "Мальме", то ця команда дуже стійка в рідних стінах. І шведи зроблять все, щоб не дати своєму вихованцю - Ібрагімовічу - перемогти з "ПСЖ" на їхньому полі, особливо після поразки в гостях 0:2. Цілком можливо, що "Мальме" зможе заробити очко з "ПСЖ". У Мадриді з "Реалом", навіть демотивованим, шведам нічого не світить після домашньої поразки 0:2. 

Щодо "Шахтаря", то у Парижі "гірникам" також навряд чи світять очки в останньому турі групового раунду ЛЧ. Тому від того, хто набере очки у матчах 5-го туру, залежить путівка в Лігу Європи. 

Як грали у Львові з "Мальме"

"Шахтар"– "Мальме" - 4:0

Голи: Гладкий, 29; Срна, 48 (з пенальті); Едуардо, 55; Алекс Тейшейра, 73.

"Шахтар": Каніболоцький, Кучер, Срна, Ракицький, Марсіу Азеведу, Степаненко, Фред (Тайсон, 68), Бернард (Коваленко, 75), Марлос, Алекс Тейшейра, Гладкий (Едуардо, 46).

"Мальме": Віланд, Конате, Тіннерхольм, Бенгтссон, Левіцкі (Ракіп, 11), Аду, Родіч, Арнасон, Розенберг, Бергет (Йотун, 46), Джурджіч (Ейкрем, 74).

Попередження: Степаненко, 61; Срна, 68; Кучер, 88; Алекс Тейшейра, 90+1 - Йотун, 47; Арнасон, 47.

Вилучення: Арнасон, 89 (повторне попередження).

1:0 - Гладкий

2:0 - Срна

3:0 - Едуардо

4:0 - Тейшейра

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme