Як Ребров може допомогти Моурінью "нагріти" Абрамовича

Поразка від "Динамо" у Лізі чемпіонів може стати останнім матчем для Моурінью на посаді головного тренера "Челсі"

Як Ребров може допомогти Моурінью "нагрі…

Після поразки від "Вест Хема" (1:2) у 10-му турі Прем'єр-ліги британська преса писала, що власник "Челсі" росіянин Роман Абрамович дав Моурінью два тижні на виправлення ситуації. Але не подіяло. В Кубку англійської ліги "Челсі" програв у серії пенальті "Стоку" - 1:1 (4:5 по пен.). А в 11-му турі Прем'єр-ліги була болісна поразка вдома від "Ліверпуля" - 1:3.

У ЗМІ почали говорити про відставку. Ведучий BBC Річардсон навіть розповів кулуарну інформацію про конфлікт Моура з футболістами, мовляв, один з гравців першої команди сказав, що краще програє, ніж виграє щось для Моурінью.

"Моя інформація отримана від гравця першої команди. Мені сказали, що відносини Моурінью з багатьма гравцями досягли нижньої межі. Вони ситі по горло тим, як тренер говорить з деякими футболістами. Зокрема приводом для величезної напруги служать відносини з Еденом Азаром. Ось приголомшлива цитата. Один гравець нещодавно сказав: "Я краще програю, ніж виграю для нього". Ці слова, можливо, були сказані в запалі, але вони, можливо, дають уявлення про настрої деяких гравців", - передало слова ведучого Річардсона Daily Mail.

Еден Азар, до речі, готовий піти з "Челсі", якщо Моурінью залишиться тренером. Як тут не згадати стосунки Моурінью з лікарем Євою Карнейро, яку він назвав "дочкою повії" і вигнав з команди. Єва ж у відповідь буде судитися з клубом

Положення Моурінью

Як Ребров може допомогти Моурінью "нагріти" Абрамовича - фото 1

Чемпіон Англії "Челсі" посідає 15 сходинку в АПЛ після 11 турів. У нинішньому сезоні клуб видав найгірший старт з 1986 року. У Лізі чемпіонів "Челсі" посідає третю сходинку в групі G, маючи в активі 4 очки - перемога над аутсайдером "Маккабі", нічия з "Динамо" і поразка від "Порту".

У Суперкубку Англії "Челсі" програв "Арсеналу" - 0:1. З Кубку англійської Ліги клуб вилетів. У чемпіонаті програв принциповим суперникам - "Ман Сіті" - з рахунком 0:3, а також "Ліверпулю" - 1:3. 

 Контракт Моурінью

Як Ребров може допомогти Моурінью "нагріти" Абрамовича - фото 2

"Особливий" Моур перехетрив Абрамовича. Після чемпіонського минулого сезону португалець підписав контракт до 2019 року в серпні 2015-го. 

За угодою його зарплата складає 7,25 млн фунтів на рік. Неустойка в разі звільнення португальця складає 29 млн фунтів або ж 39, 4 млн євро.

І як тут не згадати цитату "особливого".

"Якщо клуб вирішить звільнити мене через погані результати, то це всього лише частина гри. Якщо це відбудеться, я буду мільйонером і отримаю інший великий клуб через пару місяців".

Смішно, але Моурінью вже "нагрівав" Абрамовича раніше. У 2007 році португальця відправили у відставку через погані результати. На той час "Челсі" посідав, на хвилиночку, 5 місце в АПЛ. Контракт Моурінью діяв до 2010 року. Неустойка склала 8 млн фунтів (11 млн євро).

Роль Реброва

У те, що Абрамович піде на сплату 39 млн євро і відправить Моурінью у відставку, майже ніхто не вірить в Англії. Занадто велика сума навіть для російського олігарха. Але, якщо він цього не зробить, то може втратити команду - гравці вже проти тренера. Головним кандидатом на посаду тренера "Челсі" називають італійця Фабіо Капелло - екс-тренера збірної Росії. 

Сергію Реброву та "Динамо" буде достатньо зіграти навіть внічию у Лондоні сьогодні. Ця нічия для фанів "Челсі" буде поразкою. Для Моурінью також. І тоді навіть перемога над "Сток Сіті" в 12-у турі АПЛ, у яку також слабко віриться, може не врятувати його від відставки, а Абрамовича від фінансових втрат.

Вперед, "Динамо". 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme