Як Гусєв дурить Суркіса

Епопея із закінченням контракту 32-річного "динамівця", який казав, що покине клуб, вийшла на новий рівень

Як Гусєв дурить Суркіса…

Легендарний вінгер "Динамо" Олег Гусєв покидає клуб і може переїхати в США. Гусєву запропонував контракт клуб із "красивого міста". На Гусєва полюють команди із Серії А, англійської Прем'єр-ліги, Туреччини та МЛС.  Саме такі заголовки заполонили ЗМІ після того, як в Олега Гусєва нещодавно перед Новим роком завершився контракт з "Динамо". Переговори щодо нового велися, але зайшли у глухий кут, щоправда, лише спочатку. Зараз все йде по плану Гусєва. 

Справа в тому, що Олег, швидше за все, нікуди не піде. А "кіпіш", який піднявся у ЗМІ, працює саме на нього, оскільки переговори із Суркісом щодо нового контракту тривають. Можливо, їх потрібно назвати торгами за кращі умови для себе. Агенти більшості гравців, "торгуючись" із власником клубу за кращі умови контракту для свого клієнта, обирають шлях тиску через ЗМІ.

Як це працює. Гравець хоче підписати з клубом новий контракт. Власник клубу пропонує свої умови. Якщо вони не влаштовують футболіста, агент пропонує їх змінити на власну користь. Клуб відмовляється. Тоді розпочинається тиск. У ЗМІ саме агентами закидуються новини, що футболістом цікавиться ледь не половина клубів Європи. Чим відоміший футболіст, тим більший резонанс. Крім ЗМІ агенти те саме розповідають і власнику. Навіть, якщо інтересу насправді немає. Мовляв, не підеш на наші умови, втратиш сильного футболіста. Нам є куди йти. Тоді розпочинається діалог і в підсумку обидві сторони приходять до компромісу. 

У випадку з Гусєвим, схоже за все, працює схема його агента. Бо за кілька днів такого тиску у ЗМІ змінилася і риторика власника "Динамо" Ігоря Суркіса. Чого хоче Гусєв?Довгострокового контракту з "Динамо". Хоча б на 2 роки. Кияни ж запропонували менш довгостроковий контракт із зменшеною зарплатою. 

Щодо фінансових апетитів Олега, за нашими даними, у "Динамо" він отримував близько $1 млн на рік. Жоден клуб Європи та навіть США не платитиме 32-річному Гусєву таку зарплату. Тому він намагається зберегти для себе фінансову стабільність. Але Суркіс вирішив полегшити зарплатний тягар. Оренда Бельханда у "Шальке" тому яскраве підтвердження. Кияни за це отримають $2 млн і не платитимуть близько $1,5 млн на рік зарплати. 

Що буде з Гусєвим? Швидше за все, сторони домовляться. З гравцем підпишуть контракт десь на півтора роки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme