Як 35 років тому на Олімпіаді в Москві поляк Козакевич "послав" всіх глядачів у "Лужниках" (ВІДЕО)

На літній Олімпіаді-1980, яка 35 років тому розпочалася та тривала у Москві, польський стрибун з жердиною показав глядачам жест, який увійшов в історію як "жест Козакевича"

Владислав Козакевич був на обкладинках майже всіх світових газет у 1980-році, пише depo.ua. Але сталося це, як не дивно, не тому, що він виграв "золото" Ігор і переписав світовий рекорд (5,78) з жердиною. Цю подію майже ніхто не помітив у порівнянні з тим, що він показав глядачам на "Лужниках". 

У той час майже весь західний світ бойкотував Ігри-1980 у Москві. Але Польща тоді ще була у комуністичному блоці.

Польський стрибун, якого відчайдушно освистували в "Лужниках", після переможної спроби показав непристойний жест глядачам - по лікоть, або півруки. У Польщі цей жест тепер так і називається - "жест Козакевича".

Сам Козакевич розповідав, що після перемоги у Польщі в нього розпочалися проблеми, бо владна верхівка вважала, що потрібно було поступитися "золото" радянським спортсменам, тому самому Волкову. А Радянський посол у Варшаві вимагав, щоб Козакевича дискваліфікували після жесту за образу радянського народу. Могли навіть відібрати медаль, але завдяки МОК цього не сталося. 

 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme