Всесвітнє антидопінгове агентство оголосило війну Росії

WADA створило спеціальний розділ на своєму сайті, за допомогою якого інформатори можуть повідомляти про випадки вживання допінгу в Росії

Про це повідомляє depo.ua, з посиланням на ТАСС.

"Дотримуючись нашої прихильності захисту чистоти спорту, WADA закликає вас звертатися до нас на умовах повної конфіденційності з метою надання інформації про підозри або скарги щодо можливого вживання допінгу", - йдеться в повідомленні ВАДА.

Допінговий скандал розгорівся після виходу в світ фільму німецької телекомпанії ARD, назву якого можна перекласти як "Секретна справа "Допінг". У ньому повідомлялося, що російські легкоатлети систематично вживали заборонені препарати за вказівкою своїх тренерів. Головними героями фільму стали легкоатлетка Юлія Степанова та її чоловік Віталій - колишній співробітник Російського антидопінгового агентства (РУСАДА).

WADA створило незалежну комісію, що складається з трьох осіб. Мета комісії - проведення розслідування і встановлення правочинності заяв про вживання допінгу, неналежної організації зі збору та обробки аналізів і отриманих результатів, а також заяв про інші неефективні методи управління антидопінговими процедурами щодо Росії, Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF), легкоатлетів, тренерів, лікарів і супроводжуючих їх осіб.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme