Воротар "Реала" Лунін став першим українським спортсменом із трьома мільйонами підписників у Інстаграм

До трійки найбільш популярних у цій соцмережі українських спортсменів входять також півзахисник Зінченко з "Арсеналу" і боксер Усик
 

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Воротар "Реала" Лунін став першим україн…
Андрій Лунін. Фото: УАФ.

25-річний голкіпер мадридського "Реала" Андрій Лунін, який цього сезону став основним воротарем зіркової команди, значно збільшив кількість своїх підписників в соцмережі Інстаграм після виходу його клубу у фінал Ліги чемпіонів-2023/24, повідомляє Depo.ua з посиланням на ua-football.com.

Зараз на сторінку Луніна в Інстаграм підписані понад 3 мільйони осіб з усього світу. Завдяки цьому воротар став першим серед українських спортсменів, які набрали таку кількість фоловерів. Виклавши допис із подякою своїм підписникам, Лунін запустив конкурс із крутими призами.

Стрімке зростання чисельності підписників Луніна почалося після переможного виступу його команди проти "Манчестер Сіті" у чвертьфіналі цьогорічної Ліги чемпіонів: тоді українець допоміг "Реалу" вийти у півфінал, відбивши два пенальті у післяматчевій серії. На той момент кількість фоловерів воротаря в Інстаграм сягнула 2 млн. І лише за кілька тижнів вона зросла ще на мільйон.

Наступними за Луніним за кількістю підписників у Інстаграм серед чинних українських зірок спорту розташувалися півзахисник лондонського "Арсеналу" Олександр Зінченко з 2,6 млн і чемпіон світу з боксу в надважкій вазі Олександр Усик із 2 млн підписників.

У півзахисника лондонського "Челсі" Михайла Мудрика – 1,9 млн підписників у згаданій мережі. Головна "зірка" українського футболу, чинний президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко має в Інстаграм 1,2 млн підписників.

Зауважимо, цієї середи, 8 травня, у матчі-відповіді півфіналу Ліги чемпіонів "Реал" на своєму полі здобув вольову перемогу над мюнхенською "Баварією" (2:1, загальний рахунок за підсумком двох поєдинків 4:3) і вийшов у фінал Ліги. Лунін провів у воротах команди повну гру і отримав високу оцінку від статистичних порталів – від 7 до 7,5 балів.

У фіналі Ліги чемпіонів іспанці зіграють з "Боруссією" Дортмунд. Матч відбудеться на лондонському стадіоні "Вемблі" 1 червня. Чи зіграє українець у фіналі – залежить від рішення головного тренера "Реала" Карло Анчелотті. Основний голкіпер команди Тібо Куртуа відновився від травми і теж може претендувати на участь у фінальному матчі.

 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme