В Україні з'явиться новий футбольний турнір

Федерація футболу створює першість серед обласних збірних

Про це розповів президент ФФУ Андрій Павелко, пише depo.ua, з посиланням на "Футбольний клуб".

Наразі з офіційною назвою турніру ще не визначилися, але робоча вже є - Ліга регіонів ФФУ.

"Серед пропозицій є й така - Ліга України ФФУ. На мій погляд вона найбільш повно викладає суть нововведення", - сказав Павелко.

За словами президента ФФУ, аматорський футбол теж має свої традиції, структуру, в тому числі і змагальну. Все це і прийнято вважати футбольною пірамідою. Колись вона мала потужну підтримку з боку держави, і її вершиною були команди майстрів.

"Нині можливості для розвитку футболу на місцях зовсім інші, вони об'єктивно зменшилися з економічної точки зору, але проблема не тільки в цьому. Проблема ще й у тому, що наша футбольна піраміда зараз виглядає усіченою", - каже Павелко.

За словами Андрія Павелка, регіональні федерації відповідатимуть за результат виступів власних збірних на турнірі перед ФФУ та власним футбольним активом. Футбольна інфраструктура на місцях також буде покращуватися

Ліга регіонів ФФУ буде проводитися кожні два роки. 

"У ході дворічного циклу кожній збірній гарантовані мінімум по 8-10 офіційних відбіркових матчів. При цьому ми плануємо, що регіони не будуть нести істотних витрат на участь у турнірі, оскільки ці клопоти централізованим чином ляжуть на плечі ФФУ. Більш того, обласним федераціям можуть виплачуватися бонуси за перемоги і нічиї. Далі, на вирішальному етапі ФФУ з числа фіналістів має намір визначати приймаючу область, здатну надати для потреб команд-учасниць 2-3 ліцензованих стадіони. Хіба це не додаткові стимули для регіонів, для розвитку футболу і його інфраструктури на місцях?", - зазначає Павелко.

За словами президента ФФУ, йому б дуже хотілося, щоб у 2016 році відбулися перші відбіркові матчі. А коли краще стартувати - навесні або восени, і в яку пору року проводити фінальні турніри, на ці питання повинні дати відповідь фахівці.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme