В Україні спалахнула нова команда-зірка у кіберспорті: перша справді національна

Команда Monte увійшла до десятки кращих у світі кіберспорту.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
В Україні спалахнула нова команда-зірка…
Фото: FAVBET.

12 червня у пресцентрі столичного стадіону "Динамо" імені Валерія Лобановського, який саме того дня відзначав своє 90-річчя, відбулася пресконференція і зустріч із вболівальниками сенсації українського кіберспорту – команди Monte.

Приводом для зустрічі став виступ колективу на турнірі високого рівня мейджор BLAST.tv Paris Major 2023 з Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), що з 8 по 21 травня відбувся в Парижі на стадіоні "Accor Arena".

Поїздка Monte на змагання в Париж, які можна вважати кіберспортивним аналогом Ліги Чемпіонів, стала можливою завдяки підтримці компанії Favbet. Спонсором команди бренд став напередодні мейджора. "Вболівали й були горді бачити прапор нашої країни у Парижі. Щасливі, що Україну на міжнародній спортивній арені представляє саме Monte", — заявили у FAVBET.

Учасники паризьких змагань виборювали призовий фонд у 1,25 млн євро і слоти на IEM Cologne 2023 та BLAST Premier Wirld Final.

Участь у мейджорі взяли 16 команд, розподілені на три стадії – "Претенденти", "Легенди" і "Чемпіони".

Monte як андердог почала виступ із найнижчого рівня і дійшла до стадії чемпіонів. На цьому шляху хлопці обіграли титуловані команди FURIA, fnatic. Доволі сенсаційно перемогли, зокрема, імениту українську команду, що брала участь у турнірі, – Na`Vi. Дербі двох команд з України вже порівнюють із принциповим протистоянням футбольних "Динамо" Київ і донецького "Шахтаря". Між іншим, футбольні зірки теж полюбляють Counter Strike – стежать за виступами команд і залюбки грають самі.

Виступ на Paris Major 2023 команда Monte завершила на п’ятому місці, поступившись німцям з GamerLegion. За підсумками мейджора Monte увійшли до десятки кращих команд світу.

Участь у пресконференції взяли засновник і гравець Monte Володимир "Woro2k" Велетнюк, гравець Сергій "DemQQ" Демченко, тренер Сергій "lmbt" Бежанов і менеджер та помічник тренера Айдин "KrizzeN" Турлибеков. Додамо, у складі команди є легіонери з Польщі і Саудівської Аравії, але кістяком Monte залишаються українці.

Протягом більш ніж години представники команди у відповідь на численні питання журналістів, фанатів і аудиторії YouTube-каналу з гумором розповіли про шлях Monte на турнірі в Парижі, а також про своє ставлення до російської агресії, життєві принципи, хобі, плани тощо. 

Поза сумнівом, у кожного із хлопців відчутним є потужний патріотичний заряд. Так, приємно було почути від казаха Айдина Турлибекова про те, що від початку війни він із дружиною-українкою перейшли на спілкування лише українською.

Фото надані FAVBET.

Цим, а також принциповою позицією щодо відсутності в складі команди представників держав-агресорок росії і білорусі (за конкурентів досі грають кілька росіян), команда Monte вирізняється від інших об’єднань гравців в українському кіберспорті.

Відбулися активності для фанатів – квіз із розіграшем призів від команди і автограф-сесія.

Зазначимо, молодій українській кіберспортивній формації Monte лише кілька років – її 2021 року створив Володимир Велетнюк. Назва виникла як данина поваги місту Монастирище на Черкащині, малій батьківщині засновника команди. Цього року Monte виборола путівку на паризький мейджор, чим заявила про себе як національна зірка Counter Strike: Global Offensive.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme