В США заявили, що арешти представників ФІФА - лише початок

Генпрокурор США Лорретта Лінч, директор ФБР Джеймс Комі та інші американські урядовці розповіли подробиці звинувачень у корупції, за якими було заарештовано шістьох представників ФІФА

Про це повідомляє depo.ua з посиланням на "ВВС".

За словами пані Линч, корупційні дії у світовому футболі, до яких були причетні заарештовані, тривали щонайменше 20 років і поширилися на всі аспекти футболу - організацію матчів, продаж прав на їхню трансляцію і відносини з корпоративними партнерами.

За словами американської влади, корупція була поширена серед футбольних чиновників, які організовували Кубок Америки наступного року, Чемпіонат світу 2010 року в ПАР і проводили вибори президента ФІФА у 2011 році.

На запитання ВВС, чи американське правосуддя має докази причетності до корупційних дій президента ФІФА Зепа Блаттера, Лоретта Линч сказала, що може коментувати лише звинувачення, висунуті затриманим сьогодні, серед яких - віце-президент ФІФА Джефрі Вебб.

Директор ФБР Джеймс Комі сказав, що висунення звинувачень 14 особам, серед яких - семеро затриманих у Цюриху, є лише початком кампанії боротьби американської влади проти корупції у футболі.

Нагадаємо, що у середу вранці швейцарська влада заарештували кілька нинішніх і колишніх високопоставлених чиновників ФІФА.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme