В Росії будівельникам стадіону для ЧС-2018 заборгували 18 млн рублів зарплатні

Будівельникам арени в Санкт-Петербурзі, що має прийняти матчі чемпіонату світу з футболу в 2018 році, заборгували зарплатню на 14 млн рублів

Про це пише британське видання The Guardian, передає depo.ua.

Будівельники скаржаться, що не отримують платню протягом кількох місяців. При цьому стадіон в місті на Неві вже зараховують до однієї з найдорожчих спортивних споруд планети. 

Видання зазначає, що 50 працівників погрожують подати в суд на двох субпідрядників через борги у розмірі 14 млн рублів. Крім того, серед скарг працівників погані умови праці і недотримання норм безпеки. Щонайменше п'ять осіб загинули на будівництві арени починаючи з 2011 року. Згідно з даними російських ЗМІ, серед загиблих один працівник був з України. Ще двоє - росіянин і азербайджанець.

Видання інформує, що початково "Зеніт Арену" планувалося відкрити у 2009 році, витративши на її будівництво 6,7 млрд рублів. Але процес гальмувався перерахунками коштів і звинуваченнями в корупційних схемах. Нині відкриття стадіону заплановане на травень 2016 року. Загалом на нього витратять щонайменше 38 млрд рублів.

Нагадаємо, швейцарська влада отримала понад 100 повідомлень щодо підозрілої банківської діяльності, пов'язаної з рішенням ФІФА про надання Росії і Катару права на проведення в 2018 і 2022 роках чемпіонату світу з футболу.

Більше новин спорту читайте на Depo.Cпорт

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme