Ультрас "Шахтаря": У Донецьку розмножуються "противсіхи"

Фанат "Шахтаря" на прізвисько "Вітязь", який проживає у Донецьку, розповів про обстріли та настрої, які панують в місті

Ультрас "Шахтаря": У Донецьку розмножуют…

Depo.ua наводить пряму мову фаната.

"Сьогодні вночі було чутно залпи у сторону Мар'їнки. Вчора взагалі по місту активно стріляли, навіть Калінінський район постраждав. Сьогодні якось тихо. Але люди вже звикли, банально "забили" на це все. Активно працюють кафе та ресторани. В українських ЗМІ часто читаю, що грошей у Донецьку нема. Але зараз зарплату то вже у рублях платять. Хтось і досі жирує. Бізнес тут підлаштувався під реалії, люди працюють. Говорив з сусідом, який вчора поїхав до Росії. За його словами, життя, як у 90-их - бідно, але жити можна.

Нещодавно був так званий "Перший республіканський випускний". Ну совок чистої води. Випускників на площі Леніна вітала "верхівка" - Пушилін та інші. Але діти щасливі, правда зазомбовані в кінець. Тут мода на "ДНР". Вірять вони у цю ідею. 

А "апалчєнцам" зарплату затримують. Звичайні "лохи" ходять по місту, п'ють пиво з горілкою та на життя нарікають, мовляв, "нахєра воюєм".

А взагалі у місті розмножуються противсіхи. Людям набридла ця "ДНР", але зробити з нею нічого не можуть, і Україну не хочуть - результат діяльності "Оплот-Тв". А Путін? Та про нього донеччани чути нічого не хочуть, кажуть, кинув. Бабусі за Росію, звичайно, молодь - за незалежність від всіх, але на питання, за що житимуть, відповісти не можуть. Мріють поїхати навчатися до Росії. Зараз взагалі, як я розумію, шалений "витік мізків" буде. Ну тих мізків, які тут ще залишилися з молоді. А на їхнє місце, як колись у часи совка на шахти їхали, приїде російський нижчий клас невдах, спробує вершити долі та знаходити своє місце тут. 

Про українську блокаду багато говорять. Кажуть, що знову ціни виростуть та війна буде. 

Який настрій у людей сказати важко. Хтось ходить на дискотеки, а хтось живе сьогоднішнім днем. Взагалі люди нікуди не поспішають. Вже немає такого, як було ще кілька років тому. У чергах в магазинах ніхто не скаржиться, що доводиться довго чекати. Всім все "пофіг".

От і я сходив у магазин. Цікаве молочко таке по 33 гривні. 

Ультрас "Шахтаря": У Донецьку розмножуються "противсіхи" - фото 1

А взагалі - Донецьк живе та дихає. Річка Кальміус прекрасна. Я уявляю, як буде чудово, коли закінчиться війна. Вона навчила кожного цінувати власне життя. 

Ультрас "Шахтаря": У Донецьку розмножуються "противсіхи" - фото 2

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme