Українці виграли медальний залік етапу Кубка світу зі спортивної гімнастики

У Каїрі наші спортсмени завоювали п’ять нагород.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Українці виграли медальний залік етапу К…
Ілля Ковтун. Фото: Getty Images.

Фінішував завершальний етап Кубка світу зі спортивної гімнастики. У столиці Єгипту Каїрі Україна здобула п'ять нагород і виграла медальний залік, повідомляє "Суспільне Спорт", інформує Depo.ua.

У скарбничці нашої збірної в Каїрі – три "золота", "срібло" і "бронза" Кубка світу.

"Золотим" для України став 19-річний уродженець Черкас, молода зірка нашої збірної Ілля Ковтун. Він переміг тричі: у вільних вправах, паралельних брусах і поперечині.

"Срібло" здобув Назар Чепурний в опорному стрибку, "бронзу" завоював Ілля Ковтун у вправах на коні.

Загалом за підсумками сезону, що завершується, українська збірна посіла перше місце у медальному заліку Кубка світу: здобуто 13 нагород, з яких шість золотих, п'ять срібних і дві "бронзи".

Останньому етапу сезону передував загалом успішний для України чемпіонат Європи-2023 зі спортивної гімнастики. Два тижні тому, в середині квітня, у турецькій Анталії наша збірна виборола 4 медалі – це кращий результат для української команди за останні шість років.

Згаданий уже Ілля Ковтун виграв своє перше "золото" європейського чемпіонату: став першим на паралельних брусах. Також спортсмен завоював дві "бронзи" – у багатоборстві і вправах на поперечині. До речі, нагорода Іллі на поперечині стала першою для України з 2009 року.

Бронзову медаль до заліку збірної України виграв Ігор Радівілов у опорному стрибку.

Чемпіонат Європи-2023 водночас був кваліфікаційним етапом відбору на цьогорічний чемпіонат світу і на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі у командному розряді.

Щоб узяти участь у боротьбі за Париж-2024, в Анталії потрібно було потрапити до 13 кращих команд Європи. І тут успіхи наших спортсменів і спортсменок різняться. Якщо чоловіча збірна України посіла 9-те місце і продовжить боротися за право виступити на Олімпіаді, то наші дівчата стали 16-ми і втратили шанс на чемпіонат світу і відповідно на командну кваліфікацію до Олімпійських ігор 2024 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme