Українські тенісистки Цуренко і Костюк вийшли у третє коло Australian Open-2024: Далі на обох чекають "нейтральні" суперниці

Уже дві спортсменки з нашої країни подолали два кола одного з найбільших тенісних змагань світу

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Українські тенісистки Цуренко і Костюк в…
Леся Цуренко. Фото: AP.

17 січня 34-річна українська тенісистка, 33-тя ракетка світу Леся Цуренко здобула перемогу в другому раунді Відкритого чемпіонату Австралії (Australian Open-2024). Українка здолала іспанку Ребеку Масарову (91-ша ракетка світу), пише Depo.ua за повідомленням сайту "Великий теніс України".

Рахунок зустрічі – 2:0 (6:3, 6:4).

Як раніше повідомляв Depo.ua, Цуренко стала однією з чотирьох українок, що вийшли до другого кола (1/32 фіналу) Відкритого чемпіонату Австралії-2024. У першому турі Леся здобула вольову перемогу над італійкою Лучією Бронцетті (3:6, 7:5, 6:3).

Уперше з 2013 року і вдруге в її кар'єрі Цуренко зіграє у третьому раунді Australian Open. Суперницею української тенісистки стане чинна чемпіонка цих змагань, ексдруга ракетка світу (нині №2 світового рейтингу) білоруска Аріна Сабалєнка. Тенісистки двічі грали одна з одною і здобули по перемозі.

2023 року Цуренко мала зіграти проти білоруски на турнірі в Індіан-Веллсі, США, але знялася до матчу через панічну атаку після спілкування з керівником Жіночої тенісної асоціації (WTA) Стівом Саймоном. Той сказав українці, що агресію росії проти України не підтримує, але якщо гравці з росії і білорусі її підтримують, то це їхня думка. Крім того, він висловив упевненість у тому, що росіяни і білоруси повернуться на Олімпіаду, як це повернення відбувається у великому тенісі (де представники держав-агресорок  виступають у "нейтральному" статусі).

Також сьогодні, 17 січня, ще одна українська тенісистка, 21-річна Марта Костюк (37-ма ракетка світу), у матчі 1/32 фіналу Australian Open перемогла бельгійку, 28-му у світі тенісу Елізе Мертенс. Матч тривав три години і минув у напруженій боротьбі – 5:7, 6:1, 7:6(6).

У першому колі в Мельбурні українка перемогла американку Клер Лю, а у третьому зустрінеться з "нейтральною" російсько-вірменською тенісисткою Еліною Аванесян.

Завтра, у четвер, 18 січня, на корти Мельбурна вийдуть ще дві українські учасниці другого раунду Australian Open-2024. Еліна Світоліна гратиме з болгаркою Вікторією Томовою, а Даяна Ястремська матиме суперницею Варвару Грачеву (Франція). Це будуть матчі 1/32 фіналу, тобто другого кола, Відкритого чемпіонату Австралії.

Початок ігрового дня у Мельбурні – 2:00 ночі за Києвом.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme