Українські баскетболістки програли з найбільшим у їхній історії рахунком

Жіноча збірна України поступилася Сербії у першому матчі кваліфікації на Євробаскет-2025.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Українські баскетболістки програли з най…
Фото: FIBA.

Збірна України з баскетболу з розгромної поразки почала виступи у відборі жіночого чемпіонату Європи 2025 року, передає Depo.ua за інформацією Суспільного Спорт.

"Синьо-жовті" поступилися у Белграді збірній Сербії. Рахунок матчу Сербія — Україна — 82:40 (26:8, 23:10, 17:8, 16:14). Домінування господарок було відчктним протягом усього матчу.

40 очок – це найменший показник, який колись набирала жіноча збірна України з баскетболу в офіційних матчах. Попередній антирекорд — поразка 2009 року від Німеччини – 45:48.

Також Україна вперше програла офіційний матч з різницею у більш ніж 40 очок. Раніше команда не поступалася у понад 33 бали (на Олімпіаді 1996 року наші дівчата зазнали поразки – 65:98 від США).

Наразі українська жіноча баскетбольна команда почала боротьбу за свою першу путівку у фінальну частину Євробаскету, починаючи з 2019 року, коли наші дівчата не піднялися вище групового раунду чемпіонату континенту. Два наступні баскетбольні Євро жіноча збірна України пропустила.

У нашій відбірковій групі також виступають команди Португалії і Північної Македонії.

Матч проти Сербії став дебютом у збірній головного тренера Євгена Мурзіна. Колишній тренер чоловічої баскетбольної збірної України обійняв посаду у квітні 2023 року.

У листопадових матчах команда, яку тренує Євген Мурзін, не зможе розраховувати на головну "зірку" нашої збірної Аліну Ягупову: вона травмувалася під час виступів у чемпіонаті Туреччини.

Наступний відбірковий матч збірна України зіграє у неділю, 12 листопада, коли в номінально домашньому поєдинку в Ризі наші дівчата прийматимуть Португалію.

Решту ігор відбору українські баскетболістки проведуть восени 2024 і взимку 2025 року.

Пряму путівку на Євробаскет-2025 отримають переможці груп і чотири кращі команди з тих, що посядуть другі місця у своїх квартетах.

Фінальний турнір Євробаскету-2025 відбудеться 19–29 червня 2025 року, його приймуть Чехія, Німеччина, Греція й Італія.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme