Українська збірна зі стрибків у воду після відвідин храму української церкви вирушає на чемпіонат світу, де змагатиметься за олімпійські ліцензії

Чемпіонат у Катарі, де "синьо-жовті" спробують отримати ще більше путівок на паризьку Олімпіаду, стартує на початку лютого.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Українська збірна зі стрибків у воду піс…
Фотоколаж: uadiving.org.

Збірна команда України зі стрибків у воду невдовзі відправиться у Доху, Катар, де з 2 до 18 лютого триватиме світовий чемпіонат, передає Depo.ua за повідомленням Федерації України зі стрибків у воду.

За традицією, перед важливими міжнародними стартами спортсмени і тренери команди зустрілися з президентом Федерацій України зі стрибків у воду і синхронного плавання Ігорем Лисовим. Представники збірної отримали благословення від духовенства Спасо-Преображенського собору Православної церкви України.

Фото: uadiving.org.

Ігор Лисов висловив переконаність у тому, що в Катарі українські спортсмени гідно представлять нашу країну на світовій арені. "Не можна втрачати висот, яких ми досягли минулоріч, – зазначив очільник федерації. – У світі є велика конкуренція, але маємо команду з великим потенціалом, тому на чемпіонаті світу, переконаний, візьмемо достатню кількість ліцензій на Олімпійські ігри в Парижі".

Перед чемпіонатом світу збірна команда проведе тренувальний збір у польському місті Жешуві, де влітку минулого року українські стрибуни виграли загальнокомандний залік чемпіонату Європи, який відбувся у рамках III Європейських ігор.

Як повідомив головний тренер збірної України Ілля Целютін, деякі спортсмени матимуть проміжний міжнародний старт у Ростоку, Німеччина, після чого уся команда вирушить у Катар.

Зауважимо, українські стрибуни у воду мають у своєму активі вже дві "перепустки" до олімпійського Парижу-2024. Обидві здобуті на чемпіонаті світу 2023 року у японській Фукуоці – в індивідуальних стрибках з вишки (Олексій Середа) і у синхронних стрибках з вишки (Олексій Середа і Кірілл Болюх).

Загалом же 2023 року збірна України зі стрибків у воду стала найкращою на чемпіонатах Європи серед дорослих і юніорів, вигравши загальнокомандні заліки. 20 медалей – з них 11 золотих, 6 срібних і 3 бронзові – вибороли наші спортсмени на чемпіонатах світу та континенту.

Також минулого року один з лідерів збірної Кірілл Болюх посів четверте місце серед кращих молодих спортсменів Європи.

Кірілл Болюх. Фото: uadiving.org.

Це стало відомо за підсумками голосування у Стамбулі під час Генеральної асамблеї Європейських олімпійських комітетів. 2023 року спортсмен виборов "срібло" чемпіонату світу у синхронних стрибках з вишки, здобувши ліцензію на Олімпіаду в Парижі, і став дворазовим чемпіоном III Європейських ігор у синхронних стрибках з вишки та синхронних стрибках з вишки серед змішаних пар.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme