Україна зіграє з Японією у Кубку Біллі Джин Кінг

Відбулося жеребкування матчу жіночих збірних з тенісу.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Україна зіграє з Японією у Кубку Біллі Д…
Фото: Арата Ямаока TENNIS Club.

Матчева зустріч жіночих тенісних збірних України і Японії відкриється завтра, у п’ятницю, 11 листопада, двобоєм в одиночному розряді українки Марти Костюк і японки Місакі Дої. Слідом за ними гратимуть наша Катаріна Завацька і Моюка Учідзіма, передає Depo.ua.

Такі результати жеребкування матчу плей-оф Кубка Біллі Джин Кінг між збірними України та Японії. Ігри відбудуться 11-12 листопада 2022 року в Токіо.

У суботу, 12 листопада, тенісистки обміняються суперницями: Костюк зіграє проти Учідзіми, а Завацька боротиметься з Дої.

У парному розряді від України гратимуть Костюк і Людмила Кіченок, від Японії – Сюко Аояма і Єна Сібахара.

Одна з лідерок українського жіночого тенісу Даяна Ястремська через несподівану хворобу пропускає турнір – у жовтні спортсменка потрапила до лікарні, де у неї виявили каміння в нирках. Часу на повноцінну заміну не було, тому Україну представлять три гравчині замість можливих чотирьох.

Зазначимо, Кубок Біллі Джин Кінг, до 2020 року - Кубок Федерації (Fed Cup, до 1995 — Federation Cup, перейменовано на честь відомої американської тенісистки, що виступала у 60-80-ті рр.), — найбільш престижний командний турнір у світовому жіночому тенісі. Аналог чоловічого Кубка Девіса. 2009 року тенісистки України здобули право виступати у вищій групі.

Попередній матч плей-оф Кубка Біллі Джин Кінг між командами України і Японії відбувся 16–17 квітня 2021 року у Чорноморську. Україна тоді здобула перемогу - 4:0. Два матчі виграла лідерка збірної Еліна Світоліна (зараз перервала виступи через народження доньки), перемогу здобула Марта Костюк. Надія і Людмила Кіченок у парі здобули четверте очко.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme